Διαγωνισμός Microsoft: Έλληνες 15χρονοι στην πρώτη δεκάδα μέσα σε 1.000.000 παιδιά από όλο τον κόσμο

Την όγδοη και τη  δέκατη θέση παγκοσμίως κατέκτησαν Ελληνόπουλα σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft, διακρινόμενα μεταξύ ενός εκατομμυρίου παιδιών από 140 χώρες του πλανήτη!!!

Την 8η θέση Παγκοσμίως και την 2η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη κατάφερε να κατακτήσει ο 15χρονος  Σπαρτιάτης Μελάς Αναστάσιος στον 17ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft, στο Excel 2013 -διαγωνισμός που διεξήχθη στο Orlando της Florida

Την 10η θέση και  την τρίτη στην Ευρώπη κατέκτησε η 16χρονη Εφη Ζιώτα από την Καβάλα στο PowerPoint 2013

Επίσης δέκατος παγκοσμίως και 4ος στην Ευρώπη ο 14χρονος Παναγιώτης Νικολόπουλος  από την Αθήνα (στο Word 2013)

Τα παιδιά αυτά συμμετείχαν  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στο Ορλάντο των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή ενός εκατομμυρίου παιδιών από όλο τον κόσμο. Τελικά διαγωνιστηκαν 720.000 παιδιά και στον τελικό διαγωνισμό έφτασαν 116 χώρες. Συμμετείχαν έφηβοι και νεοι 13 έως 22 ετών.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist διεξήχθη φέτος για 17η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δυνατότητα συμμετοχής είχαν άτομα ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες του κόσμου.

Αρχικά, η 16χρονη Εφη είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft PowerPoint 2013, ενώ δύο ακόμα μαθητές, ο Αναστάσιος Μελάς από τη Σπάρτη και ο Παναγιώτης Νικολόπουλος από τις Αφίδνες Αττικής, είχαν καταλάβει την πρώτη θέση στο Microsoft Excel και το Microsoft Word αντίστοιχα. Τα τρία παιδιά συγκρότησαν την εθνική ομάδα Microsoft Office και ταξίδεψαν στις ΗΠΑ προκειμένου να διαγωνιστούν ανάμεσα στους 140 καλύτερους μαθητές του πλανήτη, καταλαμβάνοντας και οι τρεις σημαντικές διακρίσεις, ο καθένας στον τομέα όπου διαγωνίστηκαν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here