Διάγγελμα Μητσοτάκη από ..διακοπές; Εν μέσω της πιο σοβαρής ελληνοτουρκικής κρίσης ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει τον λαό ότι ψευδώς βρίσκεται στο Μαξίμου;

Συζητήσεις και σοβαρά ερωτήματα έχει προκαλέσει το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη κρίση με την Τουρκία όχι μόνο για το περιεχόμενο του αλλά για την τοποθεσία όπου έχει μαγνητοσκοπηθεί.

Μια προσεκτική ματιά από ειδικούς της τηλεόρασης, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το φόντο που δείχνει το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι πραγματικό αλλά έχει προστεθεί με τη μέθοδο του Green Box. Δηλαδή αλλού γυρίστηκε το video σε πράσινο φόντο και στη συνέχεια έγινε ένθεση της φωτογραφίας του γραφείου του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα αναφέρουν ότι οποιοσδήποτε με εμπειρία σε keying σε green και blue screen βλέπει τη διαφορά ειδικά στο μαλλί αλλά και ότι το βάθος πεδίου για τέτοια απόσταση και φωτισμό στο background είναι απλά αστεία ψεύτικο.

Επίσης, ο ήχος  παρουσιάζει ασυνήθιστα υψηλό θόρυβο που δεν παραπέμπει στις συνθήκες κλειστού χώρου του Μεγάρου Μαξίμου αλλά σε εξωτερικό ήχο ενώ για πρώτη φορά σε διάγγελμα, δεν υπήρξε καμία φωτογραφική κάλυψη.

Το  στοιχείο που ενισχύει το σενάριο της απουσίας του είναι το γεγονός ότι δεν δέχτηκε τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του αλλά τους ενημέρωσε τηλεφωνικά για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.  Ο Πρωθυπουργός δέχεται κριτική πως βρίσκεται σε διακοπές, την ώρα που  υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, και το επιτελείο του τον παρουσιάζει να βρίσκεται  στο Μέγαρο Μαξίμου.

To επίμαχο διάγγελμα:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here