Διαφωνεί ο Κ. Ζέρβας με το άνοιγμα των σχολείων

Αντίθετη άποψη σε σχέση με τις κυβερνητικές αποφάσεις εξέφρασε ο «γαλάζιος» δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα σημειώνοντας ότι είναι «πολύ πρόωρο».

«Λέω ευθαρσώς ότι ήταν πολύ πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αφού δεν έχουμε δει τις συνέπειες των γιορτών. Έπρεπε να δώσουμε μια ακόμη εβδομάδα παράταση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος προκαλώντας επιπλέον τριγμούς στη ΝΔ.

Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του καθώς δεν ενημερώθηκαν οι Δήμοι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δήμαρχοι σε “κόκκινες”, είτε “πορτοκαλί” περιοχές πληροφορηθήκαμε το άνοιγμα των σχολείων από τα ΜΜΕ».

«Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, στην οποία δεν συμμετέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το ότι οι δήμοι είναι αυτοί που φροντίζουν για την κατάσταση της σχολικής στέγης. Για τις απολυμάνσεις, τους καθαρισμούς, τα αντισηπτικά και τις μάσκες» υπογράμμισε ο ίδιος

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Ζέρβας έχει ασκήσει και στο παρελθόν κριτική κατά του Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here