Διαδραστικές μουσικές συναντήσεις στη Μόρια με τις Γέφυρες Τέχνης

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολύ μεγάλη προσέλευση από πάνω από 45 παιδιά καθημερινά και δύο ελληνόπουλα από την περιοχή της Παγανής, οι «Γέφυρες Τέχνης-Art Bridges» πραγματοποίησαν από τις 23/12/2017-05/01/2018 τις ημέρες συνάντησης με την παραδοσιακή μουσική, γνωριμίας και εκμάθησης του οργάνου Ούτι για παιδιά και νέους, στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανηλίκων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια και στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Δήμου Λέσβου στο Καρά-Τεπέ, καθώς και στην πόλη μας, με εθελόντρια μουσικό από το Κάιρο της Αιγύπτου μαζί με την Ιστορικό της Τέχνης Άνχελα  Μαρία Αρμπελάεζ.  

Γηροκομείο Μυτιλήνης

Κατά τη διάρκεια των μουσικών αυτών συναντήσεων και μετά το ποδαρικό που πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες στο στούντιο της ΕΡΑ Αιγαίου, οι μαθητές της  «Art Angels Relief Team», συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος  Άνχελα Μαρία Αρμπελάεζ,  επισκέφθηκαν στις 02/01/2018 το Γηροκομείο Μυτιλήνης. Εκεί, ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες καταγωγής τους, με τη συνοδεία του ούτι. Ήταν μια πολύ συγκινητική επίσκεψη, το προσωπικό και οι διαμένοντες τους υποδέχθηκαν με μεγάλη ζεστασιά, κερνώντας τους διάφορα εδέσματα. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η συγκίνηση της κ. Ελένης από την Αγιάσο, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της ακούγοντας τις χαρωπές παιδικές φωνές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων του μουσικοεκπαιδευτικού προγράμματος και της δημιουργικής πλατφόρμας με σκοπό την κοινωνική ένταξη και ενδυνάμωση ευπαθών κοινωνικά ομάδων, χρησιμοποιώντας τη  μουσική ως εργαλείο για τη βελτίωση της ζωής παιδιών και νέων.

Οι «Γέφυρες Τέχνης-ART Bridges»  εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο προσωπικό της ΕΡΑ Αιγαίου, το προσωπικό και τους περιθαλπόμενους του Γηροκομείου Μυτιλήνης, καθώς και τους μαθητές που συμμετέχουν με μεγάλο ζήλο και αφοσίωση στις δραστηριότητες Αισθητικής Αγωγής.

Από lesvospost.com

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here