Διαδηλωτές στο Βερολίνο: «Δεν υπάρχει πανδημία – Είναι μια συνωμοσία»

Το… κακό παράδειγμα δίνουν χιλιάδες Γερμανοί πολίτες που ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους του Βερολίνου για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας της νόσου Covid- 19.

Κραδαίνοντας πλακάτ με το σύνθημα : «Είμαστε το δεύτερο κύμα» και «Αντίσταση!», οι διαδηλωτές στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση που συνιστά προσοχή καλώντας τους πολίτες να φορούν μάσκες, να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους.

Στη σημερινή διαδήλωση, πάντως, ελάχιστοι διαδηλωτές εθεάθησαν να φορούν μάσκα, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel».

«Οι πολίτες διαδηλώνουν για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί από τις αρχές σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου Covid-19 και ζητούν την «ελευθερία» τους. Υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι η πανδημία της νέου κορονοιού» αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Το τέλος της πανδημίας – Ημέρα της Ελευθερίας», γράφουν τα πλακάτ ορισμένων διαδηλωτών. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», είναι ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την έναρξη της πανδημίας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βερολίνου, Σοσιαλδημοκράτη Αντρέας Γκάιζελ (SPD), στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Η διαδήλωση στο Βερολίνο πραγματοποιείται την ώρα που οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας αναφέρουν 955 νέα κρούσματα μέσα σ΄ένα 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 209. 653 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον νέο κορονοιό στη χώρα.

Σύμφωνα με τα ανανεωμένα στοιχεία του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», μέχρι σήμερα, στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης έχουν υποκύψει 9.148 άτομα από επιπλοκές της νόσου Covid- 19.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here