Διαδήλωση: Να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας

Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης με αίτημα το κλείσιμο του «κολαστηρίου της Μόριας» στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, μέλη αντιρατσιστικών – μεταναστευτικών συλλογικοτήτων, καθώς και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές της διαδήλωσης ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «οι συνεχείς τραγωδίες στη Μόρια και το Αιγαίο δεν είναι ατυχήματα. Αποτελούν τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η πολιτική των κλειστών συνόρων, της Frontex, των στρατοπέδων, του γεωγραφικού αποκλεισμού, η πολιτική του ‘’να τους κάνουμε το βίο αβίωτο’’, αποτελεί μια μηχανή που παράγει διαρκώς θάνατο, βαρβαρότητα κι εξαθλίωση.

»Όταν κλείνεις τα σύνορα, όταν στοιβάζεις 13.000 ανθρώπους σε ένα χώρο που μετά βίας κάνει για 3.000, τότε το ερώτημα δεν είναι αν θα χαθούν ζωές, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό. Τα νησιά έχουν εξελιχθεί σε ζώνες εξαίρεσης δικαιωμάτων, ζώνες εξαίρεσης για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ζώνες θανατοπολιτικής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here