Διαδήλωση λιμενικών, πυροσβεστών και αστυνομικών για μισθολογικά

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν μπροστα στο Λευκό Πύργο ζητώντας εξοπλισμό, καλύτερες συνθήκες εργασίας και, βασικά,  επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012.

Συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί εν ενεργεία και απόστρατοι  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν ομοσπονδίες και ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Η συγκέντρωση άρχισε στις 6 το απογευμα με ομιλίες  συνδικαλιστικών  εκπροσώπων. Στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές ζήτησαν μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνηση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, και τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών, όπως επίσης την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας μέσω νέων προσλήψεων, τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων και την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν  κρατώντας πυρσούς, και χρησιμοποιώντας κόρνες και σφυρίχτρες κινήθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονιας-Θράκης,  όπου και άρχισαν να διαλύονται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here