Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία και το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς με βασικό αίτημα την καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και κατά της κρατικής καταστολής στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη». Από νωρίς το μεσημέρι αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια ενώ λίγο αργότερα οι διαδηλωτές αυξήθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ.

Κλειστή αυτήν την ώρα είναι η Πανεπιστημίου με την τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων μέσω άλλων δρόμων. Λίγο μετά τις 14.00 η πορεία ξεκίνησε με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Κοινό αίτημα της αντιφασιστικής κινητοποίησης είναι να μην πέσει στα μαλακά η οργάνωση του Μιχαλολιάκου για να μην επιστρέψουν ξανά στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.

Το συγκεντρωμένο πλήθος ζητά επίσης να μην περάσει η εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει τους νεοναζί από τα εγκλήματά τους.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση απηύθυναν οι: Αναμέτρηση (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση+Κριτική,Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

Επίσης, η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» , η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, ο Χαντίμ Χουσείν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη.

Ξεχωριστό κάλεσμα έκανε το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ενώ συμμετοχή σε όλες τις αντιναζιστικές συγκεντρώσεις είχαμε από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here