ΔΗ.ΣΥ: «Παρών» στο άρθρο 3 αν δεν αλλάξει ο τρόπος σύστασης της Επιστημονικής Επιτροπής

«Παρών» θα ψηφίσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, όπως αποφάσισε σε κλειστή της συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Συγκεκριμένα, η ΔΗΣΥ θα ψηφίσει επί της αρχής «ναι» σε όλα τα άρθρα, με εξαίρεση το άρθρο 3 που επιτρέπει τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη.

Πάντως, θέτει έναν όρο, προκειμένου να αλλάξει στάση και να ψηφίσει «ναι» και συγκεκριμένα ζητεί να συστήνεται με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με Υπουργική Απόφαση η Επιστημονική Επιτροπή που θα γνωμοδοτεί για τη διόρθωση φύλου, ώστε να δίνεται περισσότερος χρόνος συζήτησης και προσαρμογής. Ζητεί δηλαδή όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις να προσδιορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος Βασίλης Κεγκέρογλου διευκρίνισε μετά τη συνεδρίαση ότι τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη, όσο και ο ίδιος, αλλά και ο εισηγητής του νομοσχέδιου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο βουλευτής Γιάννης Τσελέπης, επειδή θα απουσιάζουν, θα αποστείλουν επιστολική ψήφο.

«Το νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω αλλαγών. Φάνηκε ότι ήταν ένα γονατογράφημα στο οποίο μέχρι τελευταία στιγμή γίνονται τροποποιήσεις. Πρέπει να αποσυρθεί για να ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος πάνω σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό και ευαίσθητο θέμα», τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here