Δημοσκόπηση: Μπροστά με διαφορά 3,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος σε δημοφιλία ο Αλ. Τσίπρας, ψηλά οι αναποφάσιστοι

Προβάδισμα 3,5%  καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας  στη πρώτη δημοσκόπηση  που δημοσιεύεται μετά την παραίτηση της κυβέρνησης  και την πορεία της χώρας προς τις εκλογές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων έχουν προς το παρόν, οι αναποφάσιστοι.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% και ακολουθούν η Ν.Δ. με 19,5%, η Χρυσή Αυγή  με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το Ποτάμι με 4%, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 3,5% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.

Εκτός Βουλής, με ποσοστό 2%, μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.  Στο 25,5% καταγράφεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Εαν τα ευρήματα αυτά επαληθευθούν, θα είναι πολύ δύσκολος έως αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης, εφόσον ο κ. Τσίπρας δεν συνεργασθεί με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όπως έχει δηλώσει.

Πρώτος σε δημοφιλία ο Α.Τσίπρας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αβέβαιη είναι η συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς είναι ο πιο δημοφιλής μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Δεύτερος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τρίτος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι εντυπώσεις για Ζωή, Λαφαζάνη, Βαρουφάκη

Από κακές έως πολύ κακές είναι οι εντυπώσεις των ερωτηθέντων για τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το 50% των ερωτηθέντων έχει πολύ κακή ή κακή άποψη για τις τελευταίες κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ το ποσοστό αυτό είναι 55% για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και 32% για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ευρώ πάση θυσία λέει το 68%

Σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, το 64% θεωρεί λανθασμένη την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε εκλογές, ενώ στο ερώτημα αν η Ελλάδα έπρεπε πάση θυσία να μείνει στην Ευρωζώνη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει περαιτέρω μέτρα και θυσίες για τον ελληνικό λαό, το 68% απαντά θετικά.

Η έρευνα διεξήχθη στις 25 και 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.000 ερωτηματολογίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here