Δήμος Αθηναίων: 24ωρη φύλαξη σε κύρια σημεία πρασίνου της πρωτεύουσας

ΦΩΤΟ:  EUROKINISSI (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θέτει σε 24ωρη προληπτική φύλαξη τρία καίρια σημεία πρασίνου της πόλης, τον λόφο του Λυκαβηττού, τον λόφο του Φιλοπάππου και τον λόφο του Στρέφη και σε επιφυλακή στο Άλσος Ιλισίων και την Ακαδημία Πλάτωνος.

Υπάλληλοι των διευθύνσεων της Καθαριότητας, του Πρασίνου, των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων του δήμου Αθηναίων θα επιβλέπουν σε 24ωρη βάση τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου της πρωτεύουσας, από σήμερα και έως ότου πάψουν να ισχύουν οι προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.      

Επίσης, ανταποκρινόμενος αμέσως στο αίτημα του δήμου Βύρωνα, ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Καρέα, με τρία υδροφόρα οχήματα.   

Τέλος, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα για την πρόληψη πυρκαγιών τα άλση της Αττικής, ειδικά το Αττικό Άλσος και το Πεδίο του Άρεως, με τη συνεργασία των Δήμων, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντικών ομάδων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here