Δεύτερο παιδί από το καραβάνι των απελπισμένων της Γουατεμάλα νεκρό στις ΗΠΑ

Ενα 8χρονο αγόρι πέθανε σε αμερικανικό νοσοκομείο όπου εισήχθη με πυρετό και εμετούς.

Το αγοράκι μαζί με τον πατέρα του είχαν ξεκινήσει απο τη Γουατεμάλα και είχαν συλληφθεί από συνοριοφρουρούς των ΗΠΑ στο Νέο Μεξικό. Βρισκονταν υπό κράτηση από χτες ρο πρωί, αλλα ένας φρουρός παρατήρησε πως το παιδί έμοιαζε άρρωστο και δόθηκε εντολή να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διεγνωσαν εμπύρετο κοινό κρυολόγημα και έδωσαν στο παιδάκι εξιτήριο. Ομως την ίδια νύχτα το παιδί παρουσίασε εμετους και η κατάστασή του επιδεινώθηκε, οπο΄τε το ξαναμετέφεραν στο νοσοκομειο, όπου όμως λίγο μετά τα μεσάνυχτα, υπέκυψε.

Η αιτία θανάτου δεν είναι γνωστή και θα γίνει ιατροδικαστικη εξέταση.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε ένα μήνα με θύμα παιδί μετανάστη που χάνει τη ζωή του μετά τη σύλληψή του. Πριν απο μια εβδομάδα υπεκυψε η μικρουλα η Γιακελίν Κάαλ, επίσης από τη Γουατεμάλα. Ειχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα της από συνοριοφρουρούς σε απομακρυσμένο σημείο του Νέου Μεξικού.

Ο θάνατός της προκάλεσε επικρίσεις για τη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τους Δημοκρατικούς και από συνηγόρους των μεταναστών, ενώ η διοίκηση Τραμπ είπε πως ο θάνατος της Καάλ δείχνει τους κινδύνους που εμπεριείχε το ταξίδι της και η απόφαση της οικογένειάς της να περάσει παράνομα τα σύνορα. (Το κοριτσάκι πέθανε απο οξεία αφυδάτωση, αλλά είναι άγνωστο αν αφυδατώθηκε στη διάρκεια της κράτησης ή αν ήταν ήδη ταλαιπωρημένο απο το ταξίδι)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here