ΔΕΘ: Διαδηλώσεις εργαζομένων σε αστυνομικό κλοιό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μεγάλεςκινητοποιήσεις από συνδικάτα και συλλογικότητες έγιναν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στο Άγαλμα Βενιζέλου. «Σταθερή εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, επαγγελματικά δικαιώματα σε εργασία με υγεία και ασφάλεια», είναι το κύριο μήνυμα της κινητοποίησης. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφόρων σωματείων εργαζομένων. Θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

To «παρών» δίνουν και εργολαβικοί εργαζόμενοι,  διαμαρτυρόμενα για την κατάργηση της διάταξης για την αιτιολογημένη απόλυση και του νόμου για τη συνευθύνη εργολάβου και αναθέτοντος ένα έργο.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έλαβε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους με σύνθημα: «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός. Για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα».

Ακολουθεί πορεία με κατεύθυνση προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Δυναμική οργάνωση της εργατικής, λαϊκής, πάλης, διεύρυνση της «λαϊκής συμμαχίας» και «αλλαγή των συσχετισμών» χρειάζεται, για να μην περάσουν οι «αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι» και να καταργηθούν οι παλιοί που «γονατίζουν» τον λαό, δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,  ο οποίος βρέθηκε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Από την Καμάρα ξεκίνησε το συλλαλητήριο αντιεξουσιαστών και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Σημειώνεται ότι στην διαδήλωση της Καμάρας συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here