Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου

Δεσμεύθηκαν με εντολή της ανακρίτριας οι τραπεζικοί λοογαριασμοί και οι θυρίδες της πλοιοκτήτριας Αγγελική Φράγκου καθώς και των εταιριών  IRF European Finance Investments με έδρα τις Βερμούδες και Amandeus.

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης που διενεργείται  σχετικά με έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την (τότε) τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων.

Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά.

Η ποινική δίωξη για την υπόθεση ασκήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τους εισαγγελείς Γιαννης Δραγάτση και  Αντωνη Ελευθεριάνο και αφορούσε το κακούργημα της απιστίας κατά του  (αποβιώσαντος) επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin ( μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων).

Το υπό έλεγχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν απο την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG  και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Κατά τη δίωξη για τη χορήγησή του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενω φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την κα Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here