Δέσμευση λογαριασμών της «Προμηθευτικής»

Με προσωρινή διαταγή του προέδρου Υπηρεσίας, δεσμεύτηκε σήμερα 17/9/2018 η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρίας «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ» που προ τριμήνου εξαγοράστηκε από τον όμιλο Μασούτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Ν. Αγαπηνός, στη δέσμευση συμπεριλαμβάνεται  το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών της «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ».

Η δέσμευση διετάχθη ύστερα από προσφυγή στο Δικαστήριο δύο εταιριών που διατηρούσαν απαιτήσεις ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ κατά της «Προμηθευτική Κρεάτων ΑΕ», που ήταν η εταιρία που διαχειριζόταν τα κρεοπωλεία στα super market ιδιοκτησίας της «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ», που έχει περάσει πλέον στον έλεγχο του ομίλου Μασούτη.

Δικάσιμος για την κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 17η Οκτωβρίου

Ο Μασουτης κατά πληροφορίες έδωσε 35 εκατομμύρια για την εξαγορά και συμφώνησε να μην απολύσει εργαζομένους της Προμηθευτικής. Ο Μασουτης έλεγε  εδώ και 2 χρόνια που συζητούσε την εξαγορά της οικογενειακής επιχείρησης «Προμηθευτικη»  ότι προκειται για μια ιδιαιτερα υγιή επιχείρηση, να όμως που αιφνης προέκυψαν 1,5 εκατ. ευρώ. Εξάλλου ήταν γνωστο ότι είχε και 9,8 εκατ. οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

Δεν ξέρουμε αν η κίνηση αυτή έχει συνέπειες για τη «Μασουτης» αφου η ακινητη περιουσία της «Προμηθευτικής» έχει μεταβιβαστεί-αγοραστεί πριν απο την έκδοση της ανωτέρω αποφασης και κατά συνέπεια λογικά αφορά ό, τι έχει απομεινει στην «Προμηθευτική»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here