Δέσμευση Νεφελούδη για μέτρα προστασίας των διανομέων-οδηγών δικύκλου

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Την δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθετικά μέτρα για την παροχή μέσων προστασίας στους διανομείς εταιρικών οχημάτων, όπως κράνη και προστατευτικά είδη μοτοσικλετιστή, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας στην αντιπροσωπεία των διανομέων, ντελίβερι και κούριερ, η οποία συναντήθηκε μαζί του, στο πλαίσιο της δυναμικής απεργιακής κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, η συνάντηση ήταν θετική, καθώς έλαβε δεσμεύσεις για δύο από τα τρία αιτήματά τους. Σχετικά με το αίτημά τους να συμπεριληφθούν στη κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων, το θέμα θα συζητηθεί σε νέα συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των διανομέων, ντελίβερι και κούριερ, με επιστροφή στην αφετηρία της μοτοπορείας, στο Πεδίον του Άρεως.

 

Τα βασικά αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης και 24ωρης απεργίας είναι :εταιρικό μηχανάκι, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και ενιαία ειδικότητα  οι εξωτερικοί και οι courier.

 

 

 

 

(πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here