Δέσμευση Μητσοτάκη να αλλάξει το πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ

Nα αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση «με μία λογική βελτίωσης του νόμου Διαμαντοπούλου», δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α).

«Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, να αλλάξει ξανά το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε μια λογική βελτίωσης του πλαισίου του νόμου 4009 ενσωματώνοντας, όμως, στην πρότασή μας και την εμπειρία από την εφαρμογή του νόμου μέχρι σήμερα.  Έχουμε, ήδη, κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση και έχουμε προετοιμάσει αρκετές πτυχές αυτής της μορφωτικής πρωτοβουλίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Σημείωσε επίσης ότι η Ν.Δ. δεν θα αιφνιδιάσει, αλλά δεν θα χάσει και πολύ χρόνο. «Το λέω αυτό διότι οι απόψεις οι οποίες εκφράζονται και σε αυτό το πάνελ, αλλά και συνολικά από όσους έχουν συμμετάσχει στο δημόσιο διάλογο, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διέπονται από μια βασική λειτουργία: Ενός Πανεπιστημίου το οποίο είναι ανοιχτό στις προκλήσεις των νέων εποχών. Που είναι κοντά στην πραγματική κοινωνία, με μεγάλο βαθμό αυτονομίας και με ένα υπουργείο Παιδείας, το οποίο παίζει έναν μικρότερο στρατηγικό ρόλο και πάντως δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά σε ζητήματα διοίκησης των Πανεπιστημίων. Με σκληρή, εξοντωτική αξιολόγηση – και κατά την άποψή μου με συσχέτιση των πόρων που διαθέτει ο κρατικός προϋπολογισμός – τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης, θα κρίνουν τον τελικό αριθμό των ιδρυμάτων που θα μπορούν πραγματικά να επιβιώσουν στις συνθήκες ενός κόσμου που αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι αυτές τις σκέψεις, πιο εξειδικευμένες, θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο σχετικά σύντομα. «Ελπίζω πραγματικά στην επόμενη Βουλή να μπορέσουμε να βρούμε μια ευρύτερη πλειοψηφία – δεν νομίζω ότι θα είναι αντίστοιχη της πλειοψηφίας που συγκεντρώθηκε στον 4009 – έτσι ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε την μεγάλη ζημιά που σήμερα δυστυχώς, συμβαίνει στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here