Δέσμευση καταθέσεων για 415 γιατρούς του ΕΣΥ

Λίστα 415 γιατρών του ΕΣΥ , οι οποίοι είτε έστειλαν  στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 CD με τους μεγαλοκαταθέτες (με συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο)  έχει καταρτίσει το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Η λίστα βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα και θα πρέπει να θεωρείται  δεδομένη , με βάση τα πρώτα ύποπτα ευρήματα, η δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων με εντολή των εισαγγελικών αρχών.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ύστερα από ελέγχους που διενήργησε το ΚΕΦΟΜΕΠ διασταυρώνονται προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχει αντιστοιχία των τραπεζικών λογαριασμών με τις φορολογικές δηλώσεις. Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει την προεργασία, και για τους πρώτους 100 έχει διαπιστωθεί απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις που έχουν.

Είναι θέμα χρόνου η υπογραφή της σχετικής απόφασης που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Αν και η εντολή που έχει δοθεί είναι να τρέξουν γρήγορα οι υποθέσεις , οι ελλείψεις προσωπικού στους  ελεγκτικούς μηχανισμούς αποτελεί τροχοπέδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις είκοσι ελεγκτές έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο των 1.364.069 ΑΦΜ, που βρίσκονται στα CD της μεγάλης φοροδιαφυγής και με δεδομένο ότι απαιτούνται περίπου 115 ημέρες για να ολοκληρωθεί πλήρως μια υπόθεση, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να κλείσουν όλοι οι φάκελοι.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here