Δέσμευση ελληνικών αρχών για έγκαιρη ολοκλήρωση της δ΄αξιολόγησης-ΥΠΟΙΚ: Ορόσημο το Eurogroup της 21ης Ιουνίου για έξοδο από τα μνημόνια

Oι ελληνικές αρχές ανέλαβαν τη δέσμευση να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης, με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε εκπρόσωπος των θεσμών, αναφερόμενος στον α’ κύκλο των διαβουλεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, ο οποίος ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο, οι συζητήσεις που είχαν οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, ήταν εποικοδομητικές.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες για να προχωρήσουν περισσότερο και να ολοκληρωθούν».

Eίχαν προηγηθεί κύκλοι του ελληνικοί ΥΠΟΙΚ οι οποίοι τόνιζαν ότι «σε πολύ θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε ο α’ κύκλος συναντήσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης», χαρακτηρίζοντας ορόσημο για την ολοκλήρωση του προγράμματος, το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Οπως έλεγαν οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ:

Κατά τις συναντήσεις οι οποίες ήταν κυρίως οργανωτικής φύσης :

  • Εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν οι τομείς οι οποίοι είναι περισσότερο

απαιτητικοί από τεχνικής απόψεως.

  • Συμφωνήθηκε σφιχτό χρονοδιάγραμμα εργασιών και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, με ορίζοντα τον επόμενο κύκλο συναντήσεων και την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και με ημερομηνία-ορόσημο για την οριστικοποίηση όλων των θεμάτων που αφορούν στη λήξη του Προγράμματος, το Εurogroup της 21ης Ιουνίου 2018.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here