Δερμιτζάκης: Το lockdown δεν αποδίδει – Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε 5000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τον Απρίλιο

Την άποψη πως το lockdown δεν αποδίδει πλέον, διατύπωσε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης τονίζοντας πως «αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε το ίδιο μοντέλο ίσως δούμε μέχρι τον Απρίλη 4000 και 5000 κρούσματα».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6, ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε πως σε όλο τον κόσμο κάθε νέο lockdown είναι λιγότερο αποδοτικό από το προηγούμενο ενώ αναφερόμενος στο λόγο που οφείλεται η αύξηση των νέων λοιμώξεων, δήλωσε ότι είναι μείωση της συμμετοχής του κόσμου στην εφαρμογή των μέτρων.

Να μεταφέρουμε δραστηριότητες εκτός σπιτιού»

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ποια είναι η λύση για την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα σημείωσε πως «ή κλείνουμε τον κόσμο μέσα, τύπου Γουχάν στην αρχή της πανδημίας, κάτι που φυσικά είναι εκτός συζήτησης, ή αποσυμπιέζουμε τις δραστηριότητες με τέτοιο τρόπο, ώστε εκεί που οι συγκεκριμένες δραστηριότητες γίνονται μέσα στο σπίτι, όπως συναντήσεις μεταξύ φίλων και συγγενών, μεταφέρουμε αυτή την κοινωνικοποίηση εκτός εσωτερικών χώρων επομένως μειώνουμε το ρίσκο της μετάδοσης».

«Αυτό που θα έπρεπε να γίνει ήδη από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, ήταν να πετύχουμε αυξημένη κινητικότητα και χαμηλή μετάδοση, με μάσκες και αποστάσεις, να χτιστεί ένα πλαίσιο συμπεριφοράς ώστε να μπορούμε να κινηθούμε με ασφάλεια κάνοντας κάποιες δραστηριότητες«, υπογράμμισε επίσης ενώ επισήμανε ότι η προσέγγιση για τα σχολεία έχει πάει σε λάθος κατεύθυνση.

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές

Αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε πως το όλο θέμα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και δεν έχει να κάνει με το ίδιο το εμβόλιο, το οποίο είναι ασφαλές.

«Δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι αυτό σχετίζεται, εν μέρει τουλάχιστον, με τις πιέσεις και τις κόντρες που υπάρχουν ανάμεσα στην AstraZeneca και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γύρω από τον εμβόλιο είναι δυσανάλογος ο θόρυβος, επομένως θεωρώ ότι έχει πολιτικό κομμάτι πίσω. Όλες οι εταιρείες έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν περιβάλλον εμπιστοσύνης για τα εμβόλια, άρα δεν έχει να κάνει με πόλεμο εταιρειών, είναι πολιτικής φύσεως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here