Αρχική Pressroom Υγεία - Διατροφή Δερμιτζάκης: Δεν φτάνουν τρεις εβδομάδες για να μηδενιστούν τα κρούσματα

Δερμιτζάκης: Δεν φτάνουν τρεις εβδομάδες για να μηδενιστούν τα κρούσματα

Τα μέτρα στην Ελλάδα για τον κορονοϊο ήρθαν μάλλον καθυστερημένα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Γενέυης Μ. Δερμιτζάκης. Πρέπει να φοράμε μάσκες παντού ακόμα και μετά το lockdown μέχρι τον Φεβρουράριο τόνισε ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Ο καθηγητής τόνισε ότι συμφωνεί με το κλείσιμο των γυμνασίων και των λυκείων. Επίσης συμφωνεί με την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι είναι λάθος να προχωρούμε σε δράσεις με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας, όπως έχει κάνει και η Ευρώπη μέχρι τώρα.

Από τα Χριστούγεννα και μετά εκτίμησε ότι βλέπουμε ακόμα τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown που αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι ο πρωθυπουρός. Και στα 1000 κρούσματα να φτάσουμε, το 1000 θα γίνει 2000 μετά το lockdown είπε.

Στις 12 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα  θα ανακοινώσει καραντίνα τουλάχιστον τριών εβδομάδων όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα (υπάρχουν πιθανότητες και για έναν μήνα), η οποία ξεκινά στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Η απόφαση ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, τον κ. Τσιόδρα και τους στενούς συνεργάτες του, ύστερα από αναλυτική επεξεργασία όλων των στοιχείων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here