Υιοθετήστε ένα δέντρο ροδιάς και αποκτήστε τη δικιά σας συγκομιδή ροδιών!

Το Growδιά project, το πρόγραμμα «υιοθεσίας» ενός δέντρου ροδιάς από το αγρόκτημα «Ρόδια Σερρών» στο χωριό Πεπονιά, συνεχίζεται για 3η χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους εσάς να γίνετε αγρότες από το γραφείο ή το σαλόνι του σπιτιού σας, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες μέσα από την ενδιαφέρουσα διαδικασία της καλλιέργειας μιας ροδιάς.

Όσο μακριά και αν βρίσκεστε, όσο πιεσμένο και αν είναι το πρόγραμμά σας. Ο τρόπος είναι απλός και σας τον παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

Όλα τα Σαββατοκύριακα, από το Σάββατο 17 έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, έχετε τη δυνατότητα επισκεφθείτε το αγρόκτημα και να υιοθετήσετε ένα δέντρο ροδιάς ή ακόμη και να δωρίσετε ένα δέντρο ροδιάς από τον ροδεώνα σε αγαπημένα σας πρόσωπα! Θα βρείτε το αγρόκτημα στο χωριό Πεπονιά, που βρίσκεται 12 λεπτά από την πόλη των Σερρών στον δρόμο προς την Νιγρίτα.

Το Growδιά project αφορά στην «υιοθεσία» ενός δέντρου ροδιάς από το αγρόκτημα το οποίο “μεγαλώνει” χάρη στην οικονομική υποστήριξη κάθε αναδόχου.

Η διαδικασία

Αρχικά, επιλέγετε να υιοθετήσετε ένα από τα δέντρα του ροδεώνα, είτε εξ’ αποστάσεως είτε πραγματοποιώντας μία επίσκεψη στο αγρόκτημα για την χρονική περίοδο που προαναφέραμε. Μπορείτε να ονοματίσετε το υιοθετημένο σας δέντρο, αλλά και να φωτογραφηθείτε μαζί του, εφόσον μας επισκεφθείτε.

Η ομάδα του αγροκτήματος, από την πλευρά της, αναλαμβάνει όλες τις καλλιεργητικές διαδικασίες που απαιτούνται για τη σωστή ανάπτυξη των δέντρων και των καρπών τους.

Παράλληλα, φροντίζει να κρατάει ενήμερους τους αναδόχους των υιοθετημένων δέντρων, αποστέλλοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 15-20 ημέρες) φωτογραφικό υλικό και ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κάθε ροδιάς και τις καλλιεργητικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στο αγρόκτημα ανά περίοδο και τις οποίες η ομάδα έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου για κάθε ανάδοχο.

Ο κάθε ανάδοχος εφεξής έχει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί, να επισκέπτεται το υιοθετημένο δέντρο του στο αγρόκτημα όσες φορές θέλει, να συμμετέχει στις καλλιεργητικές διαδικασίες και να ενημερώνεται για την εξέλιξη του υιοθετημένου δέντρου του από κοντά. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας είναι απαραίτητη η ενημέρωση για την ημέρα της επίσκεψής σας στο αγρόκτημα.

Η συγκομιδή

Τέλος, κατά την περίοδο της συγκομιδής τον Οκτώβριο, ο κάθε ανάδοχος έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το ροδεώνα μας μόνος, με την παρέα ή την οικογένειά του και να συλλέξει, με εξοπλισμό που θα το παρέχεται, τους καρπούς του δέντρου ή των δέντρων που έχει υιοθετήσει.

Εάν κάποιος ανάδοχος δεν έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τον ροδεώνα ή μένει σε άλλη πόλη μακριά από το αγρόκτημα, η ομάδα του αναλαμβάνει τη συγκομιδή των καρπών για λογαριασμό του ή αν επιθυμεί τη χυμοποίηση των καρπών και την αποστολή του χυμού σε μπουκάλια του 1 lt, στη διεύθυνση που έχει δηλώσει (δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής σε περιοχές εκτός του Ν. Σερρών).

Εξασφαλισμένη παραγωγή

Σε περίπτωση που η παραγωγή επηρεαστεί αρνητικά από τις καιρικές συνθήκες το αγρόκτημα εγγυάται την ελάχιστη παραγωγή ανά δέντρο, η οποία καθορίζεται κάθε χρόνο ανάλογα με την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο και την απόδοση των δέντρων του.

Η εγγύηση ελάχιστης παραγωγής ανά δέντρο που έχει οριστεί για την καλλιεργητική χρονιά του 2017 είναι 30 kg ρόδια / δέντρο.

Το κόστος

Το κόστος υιοθεσίας ανέρχεται στα 50€ / δέντρο για κάθε καλλιεργητική χρονιά και περιλαμβάνει εκτός από την παραχώρηση των καρπών του κάθε υιοθετημένου δέντρου, το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και τη συμμετοχή στις καλλιεργητικές διαδικασίες στο αγρόκτημα όποτε το επιθυμεί ο ανάδοχος, την τακτική ενημέρωση του κάθε αναδόχου για την εξέλιξη του δέντρου του αλλά και την τακτική φωτογράφηση του κάθε δέντρου και την αποστολή φωτογραφικού υλικού με mail σε κάθε ανάδοχο.

Σημειώνεται πως στη δράση μπορούν να συμμετέχουν και επιχειρήσεις, όπου στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, το αγρόκτημα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το σύνολο της παραγωγής των δέντρων ροδιάς που θα “υιοθετήσουν” σε κοινωφελή ιδρύματα και ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες και οικογένειες που θα του υποδείξουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για οποιαδήποτε απορία ή σχετικά με Growδιά project 2017 μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6972 209 548.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Growδιά project 2017 πατήστε ΕΔΩ ή στείλετε προσωπικό μήνυμα στο inbox της fb σελίδας.

Αυτό το καλοκαίρι, υιοθετήστε κι εσείς τη δική σας ροδιά!

πηγή:anexartitos.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here