«Δεν πληρώνω», κίνημα… καναλαρχών και ΝΔ – Σήμερα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση Κυριακου, Καλογρίτσας

Το μπαράζ συντονισμένων επιθέσεων από 5 καναλάρχες και φυσικά από τη ΝΔ με στόχο το ιδιόρρυθμο «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» τους, συνεχίζεται.

Το τελευταίο δεκαήμερο εξελίσσεται ένας αδίστακτος  «πόλεμος μέχρις εσχάτων» με στόχο την ακύρωση του διαγωνισμού, όπου εμπλέκονται και βουλευτές και δημοσκοπήσεις και κατά τον οποίο «συμπίπτει»  γενικά ένα κρεσέντο αντιπολίτευσης της ΝΔ επί παντός: «αχταρμάς» αδειών και … επερχόμενου τέταρτου μνημονίου και προσφυγικού και ανεμβολίαστων προσφύγων και βασικά… για  τα πάντα.

Το «δια ταύτα» όμως της ξαφνικής αντιπολιτευτικής υστερίας ξεκινά από τα κανάλια.

Στο επίκεντρο τυπικά έχει τεθεί το «πόθεν έσχες» των υποψήφιων καναλαρχών («εχθρός» τους είναι ο Καλογρίτσας και ο Μαρινάκης),  η συνταγματικότητα του διαγωνισμού αυτού καθαυτού, αλλά και ο πόνος που τους έπιασε ξαφνικά όλους μη μείνουν άνεργοι οι δημοσιογράφοι.

Και μιλάνε ανερυθρίαστα για έναν κλάδο που μαστίζεται  8 χρόνια τώρα από τρομερή ανεργία και όπου οι μισοί δουλεύουν για χαρτζιλίκια ή μένουν απλήρωτοι και παίρνουν «έναντι» και που στο ταμείο τους οι μόνοι εργοδότες που ΔΕΝ καταβάλλουν εισφορές είναι βεβαίως οι εκδότες και οι καναλάρχες.

Η αυριανή μέρα είναι ίσως η σημαντικότερη ημέρα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αφού ληγει η διορία για να καταβληθεί η πρώτη δόση.

Μέχρι στιγμής έχουν δώσει το μερτικό τους μόνον ο ΣΚΑΙ και το Alter Ego του Μαρινάκη. Όταν καταβληθούν οι πρώτες δόσεις και από τους άλλους δύο, θα ξεκινήσει ο έλεγχος του πόθεν έσχες τους για τα συγκεκριμένα ποσά.

Όμως όσον αφορά στο πόθεν έσχες, η αρχική πρόβλεψη ήταν να γίνει αυτός ο έλεγχος (του «πόθεν έσχες» για τα συγκεκριμενα ποσά) εντός πέντε ημερών από την διενέργεια του διαγωνισμού.

Οταν λοιπόν παρήλθε το πενθήμερα ανακοινώθηκε ότι έγινε ο έλεγχος και ότι οριστικοποιήθηκαν οι υπερθεματιστές.

Στη συνέχεια άρχισε ο πολεμος αποκαλύψεων και «αποκαλυψεων», συν το γεγονός ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες υπήρξε τυπικός και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα τρόπος να ελεγχθεί εντός πενθημέρου το πραγματικό πόθεν έσχες παρά μόνον αν όντως υπήρχαν τα λεφτά.

Μέλη της επιτροπής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών δήλωσαν ότι αυτό που μπορούσαν να κάνουν και που έκαναν ήταν να ελέγξουν την επάρκεια των οικονομικών μέσων που είχαν δηλώσει οι υποψήφιοι προκειμένου να πληρώσουν

Στη διαμάχη ως «όπλο» χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Καλογρίτσα συγκεκριμένα και η χρησιμοποίηση ως εγγύησης μιας μεγάλης έκτασης στην Ιθάκη, που υποτίθεται ότι είχε παραχωρηθεί… από νεκρούς. Ο τελευταίος ισχυρισμός κατέπεσε και η παραχώρηση έγινε από εν ζωή επιχειρηματία που επίσης πήρε την έκταση από τους εν ζωή κατόχους της. Τότε άρχισε ο πόλεμος απαξίωσης ότι επρόκειτο για βοσκοτόπια, που επίσης στην πράξη είναι αστήρικτος, καθότι πρόκειται για τεράστια έκταση με παραλίες σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και όχι για «βουνά και λαγκάδια».

Η ΝΔ που εξαρχής δεν ήθελε κανέναν διαγωνισμό και κανένα έλεγχο για πόθεν έσχες, τώρα έμπαινε στο χορό με ζέση και υπαγόρευε και κανόνες. Γιατί δηλαδή ελέγχθηκε αν κάποιος  είχε τα λεφτά και όχι το πού ακριβώς τα βρήκε;

Η κυβέρνηση απάντησε ότι κανονικός έλεγχος πόθεν έσχες θα γίνει πλέον μέσα στις επόμενες 15 ημέρες στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τον έλεγχο των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών. Σε αυτό θα πρέπει όλοι να αποδείξουν όχι μόνο ότι μπορούν να πληρώσουν αλλά και ότι τα χρήματα που θα βάλουν είναι ήδη φορολογημένα ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τη φορολογία.

Τότε εμφανίστηκαν νέα εν δυνάμει σκάνδαλα, όπως το ότι ο Καλογρίτσας (που αποτελεί και το βασικό κόκκινο πανί για τα 5 κανάλια) στις δηλώσεις του προ εξαετίας εμφάνιζε εξαιρετικάχαμηλό εισόδημα της τάξης των μερικών χιλιάδων ετησίως. Αρχισε νέο μπαράζ ότι πατέρας και υιός Καλογρίτσας ελέγχονται για  φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στην πραγματικότητα όμως μόνον ο πατέρας φέρεται να οφείλει και συγκεκριμένα έχει κάνει διακανονισμό για 27,5 εκατομμύρια.

Η δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών αναφέρει ότι εντοπίστηκαν αποκλίσεις περίπου 27,5 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής.

Η άλλη δικογραφία που  εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιο του Χρήστου Καλογρίτσα και υπερθεματιστή, αναφέρει φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.Ο Καλογρίτσας όμως το ποσό αυτό (των 5,5 εκατομμυρίων) το κατέβαλε και δεν είναι διωκόμενος

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει δηλώσει λακωνικά  ότι «όποιος δεν είναι εντάξει, έχει φύγει» και ότι όλα προχωρούν κανονικά

Σε σημερινή συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής είπε επισης

«Η Νέα Δημοκρατία πόνταρε στην αποτυχία της οικονομίας. Θα ηρεμήσει αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Πόνταρε στην αποτυχία του διαγωνισμού για τα κανάλια. Θα ηρεμήσει αν πάρει τηλεοπτική άδεια η Siemens. Δίνει μάχες οπισθοφυλακών και θα τις χάσει. Η κυβέρνηση προχωράει, εφαρμόζει το πρόγραμμά της, με την κοινωνία όρθια. Η Νέα Δημοκρατία ας μας κάνει μήνυση που κρατάμε όρθια την κοινωνία».

ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ

Και βέβαια στο ερώτημα αν υπάρχει καθαρό πόθεν έσχες στο χώρο του μεγάλου κεφαλαίου, δεν υπάρχει αριστερός άνθρωπος που να απαντήσει στα σοβαρά ότι «ναι, υπάρχει».

Αφού όμως  στο όνομα του «πλουραλισμού» πρέπει να υπάρχουν πολλά κανάλια (να έχουμε δουλειά κι εμείς οι «πληρωμένοι κονδυλοφόροι») , ποιος ακριβώς θα έχει τα κεφάλαια για να ανοίξει σταθμό; Ο μισθωτός, ο ταξιτζής, ο υδραυλικός ή ο καθηγητής των 800 ευρώ το μήνα;

Καναλάρχες θα γίνονται πάντα οι κεφαλαιούχοι και καλό είναι τουλάχιστον να δίνουν κάνα φράγκο και στο δημόσιο όπως τώρα με τις άδειες και να μην ζουν με δανεικά από τις τράπεζες -δηλαδή από τον ελληνικό λαό και τα ασφαλιστικά του ταμεία που τις χρυσοπλήρωσε στην ανεκεφαλαιοποίησή τους. Γιατί με τέτοια δανεικά ζημιωμένη βγαίνει όλη η κοινωνία και ασφαλώς και εμείς οι δημοσιογράφοι που είμαστε κομμάτι της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here