Δένδιας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος της Β. Μακεδονίας

Toν ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία Μπουγιάρ Οσμάνι υποδέχτηκε στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας έκανε ποδαρικό για το 2021 στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μια κίνηση που δείχνει τη σημασία που έχει η Ελλάδα για τους γείτονες των δυτικών Βαλκανίων, ειδικά μετά την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος της Βόρειας Μακεδονίας, μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος της. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σημαντικά συμφέροντα στη σταθερότητα στην περιοχή και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η δική σας ευημερία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την πλήρη στροφή που έχει κάνει η ΝΔ στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεν μπορούμε επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός κενού σταθερότητας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας και προειδοποίησε ότι «το κενό θα μπορούσε εύκολα να καλυφθεί από άλλες μη ευρωπαϊκές δυνάμεις που είναι υπέρ του αναθεωρητισμού».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνική βοήθεια για να στηρίξει τις προσπάθειες των Δυτικών Βαλκανίων για ένταξη στην ΕΕ, υπογράμμισε όμως ότι «πρέπει να έχουμε εφαρμογή πλήρη συνεπή και καλή τη πίστει της Συμφωνίας των Πρεσπών για να υπάρξει πρόοδος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here