«Δεν βλέπω λόγο να παραιτηθώ», φέρεται να διαμηνύει ο Γ. Στουρνάρας

Διάλογο με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, φιλοξενεί στη στήλη του στα ΝΕΑ, ο δημοσιογράφος Γ.Παπαχρήστος. Σε αυτόν ο κ. Στουρνάρας φέρεται να απαντά στις κυβερνητικές βολές που δέχεται το τελευταίο διάστημα με τη φράση: «Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω το λόγο ότι πρέπει να το κάνω».

Ταυτόχρονα ο κ. Στουρνάρας φέρεται να υποστηρίζει ότι εργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις και προσθέτει ήταν εκείνος που βρήκε λυση με τη δόπση των 750 εκ. ευρω στο ΔΝΤ.

Ο διάλογος όπως τον δημοσιεύει η εφημερίδα έχει ως εξής:

«- Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω.

– Μα, αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης.
– Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.
– Με τον Τσίπρα μιλάτε;
– Οχι, με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ.
– Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.
– Οχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Σακελλαρίδης: Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ΤτΕ

Αρκετά προσεκτικός στην τοποθέτησή του για τον Γ. Στουρνάρα, ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εναντίον του οποίου κυβερνητικά στελέχη εξαπολύουν επιθέσεις, ζητώντας την παραίτησή του. «Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά είναι και θέμα του κ. Στουρνάρα να την υπερασπίσει. Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει κανένα θέμα με τον κ. Στουρνάρα. Η κριτική Λαφαζάνη αφορούσε πράξεις του ως υπουργού Οικονομικών», διευκρίνησε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here