«Βέλη» της Μ. Στενιώτη κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Δεν θα αποδοκιμάσει τα περί «παραδικαστικού κυκλώματος Μαξίμου»;

Βέλη κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξαπολύει η Μαργαρίτα Στενιώτη, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ, ζητώντας της να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Αδωνι Γωργιάδη για παραδικαστικό κύκλωμα Μαξίμου και τις επιθέσεις κατά της εσαγγελέως διαφθοράς.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Στενιώτη, η οποία είχε διατελέσει και πρόεδρος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, διατυπώνει πέντε σαφή ερωτήματα με αφορμή δημοσίευση της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter στην οποία αναφέρεται: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου,καταγγέλλει δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή. Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση,έχει κάτι να πει ο κ.Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;

Η κ. Στενιώτη διερωτάται «ποιο είναι το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου» και «ποιοι δικαστές μετέχουν σε αυτό» ενώ καλεί την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να απαντήσει εάν: «η παραπάνω δήλωση είναι αποδοκιμαστέα και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη όσο και οι δηλώσεις Πολάκη».

Συνεχίζει μάλιστα με δύο ακόμα ερωτήματα: «Γιατί δεν κατονομάζονται οι Δικαστές που μετέχουν στο παραδικαστικό κύκλωμα, ώστε να ελεγχθούν από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα, εφόσον υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους;» και «Απαξιώνουμε, ηθελημένα, το θεσμό της Δικαιοσύνης με τέτοιες δηλώσεις, το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη;».

Αναλυτικά η ανάρτησή της στο Facebook

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου,καταγγέλλει δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.»
Η παραπάνω δήλωση αποτελεί επίσημη δήλωση της Νέας Δημοκρατίας, με ημερομηνία 3-1-2019 και ώρα 5:39 μμ στο Twitter.
Επομένως, τίθενται ερωτήματα από τους Δικαστές:
Α. Ποιό είναι το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου ;
Β. Αφού είναι παραδικαστικό κύκλωμα συμμετέχουν και Δικαστές, ποιοί Δικαστές μετέχουν σ αυτό ;
Γ. Η παραπάνω δήλωση είναι αποδοκιμαστέα και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη όσο και οι δηλώσεις Πολάκη ή όχι ;
Δ. Γιατί δεν κατονομάζονται οι Δικαστές που μετέχουν στο παραδικαστικό κύκλωμα, ώστε να ελεγχθούν από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα, εφόσον υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους ;
Ε. Απαξιώνουμε, ηθελημένα, το θεσμό της Δικαιοσύνης με τέτοιες δηλώσεις, το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη;
Τα κόμματα, κυβερνητικά και αντικυβερνητικά, οφείλουν να μην θέτουν τη Δικαιοσύνη στο μέσο της αντιπαράθεσής τους και το Προεδρείο της ΕΔΕ οφείλει να μην δίνει τροφή για κομματική εκμετάλλευση των θέσεων της.
Αναμένουμε την αντίδραση του Γραφείου Τύπου της ΕΔΕ στην παραπάνω δήλωση, όπως ορθά τοποθετήθηκε και στις απαξιωτικές δηλώσεις Πολάκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here