Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη ούτε για «αυτοφωράκια», ούτε για συνεργάτη

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αφορμή την πρωινή δήλωση του προέδρου της ΝΔ, ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει να φύγει και ψάχνει αυτοφωράκια για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που συμφώνησε».

«Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια, ούτε για συνεργάτη. Οι βαρώνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια της ήττας», είπε ο κύριος Τσίπρας μιλώντας από τα Χανιά όπου περιοδεύει.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι» και συμπλήρωσε «το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Έκανε δε λόγο για την ανάγκη να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

«Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι», δήλωσε περαιτέρω χαρακτηριστικά ο κύριος Τσίπρας.

«Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε.

O κ. Τσίπρας τη Τρίτη πραγματοποίησε σύσκεψη με τους δημάρχους και τοπικούς φορείς, με τη συμμετοχή του Γ. Σταθάκη, του Π. Κουρουμπλή, και του Ευ. Αποστόλου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here