Δεν θα είναι υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος Μυτιλήνης

Δεν θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος της Μυτιλήνης, όπως ανακοίνωσε χθες στα στελέχη της παράταξής του ο κ. Σπύρος Γαληνός.

Ο κ. Γαληνός ανέφερε ως αιτία τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και «το νοσηρό κλίμα διχασμού της κοινωνίας που έχει προκληθεί μετά από την εκστρατεία λάσπης στο πρόσωπο του και στο έργο της δημοτικής αρχής».

Ο Σπύρος Γαληνός γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1952 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Ανέπτυξε αθλητική δραστηριότητα ως κολυμβητής και ως παίκτης του πόλο στο Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης (ΝΟΜ). Διετέλεσε προπονητής, μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος του ΝΟΜ.

Το 1990, το 1994 και το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης. Το 2002 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντινομάρχη για το Νομό Λέσβου.

Το 2009 εξελέγη βουλευτής Λέσβου, Λήμνου και Αϊ-Στράτη, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Ιούνιο του 2013 εξελέγη Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για τη Δημαρχία του Δήμου Λέσβου, παραιτήθηκε της θέσης στην οποία βρίσκεται, με σκοπό να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο νησί. Τον Μάιο του 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λέσβου. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γαλετάκη και έχουν δύο γιούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here