Δεν μπορούσε να πάρει ύψος αεροσκάφος της Qatar που απογειώθηκε από την Μελβούρνη

Τον τρόμο με τα μάτια τους θα αντίκρισαν οι επιβάτες της πτήσης QTR28N της Qatar airways, που απογειώθηκε στις 14:00 ώρα Ελλάδας από Μελβούρνη με προορισμό το Doha στον Περσικό κόλπο. Αμέσως μετά την απογείωση, το αεροσκάφος δεν μπορούσε να πάρει ύψος. Και ενώ αρχικά κατευθύνθηκε Βόρεια σε ύψος κάτω από τα 4000 πόδια. γρήγορα έστριψε νότια στο ίδιο ύψος.

Πάνω από τις περιοχές που πέρασε οι κινητήρες του ακούγονταν ιδιαίτερα δυνατά και πολλοί κάτοικοι της Μελβούρνης βγήκαν ανήσυχοι στον δρόμο για να δουν τι συμβαίνει.

Λίγο αργότερα, κατόρθωσε να ανέβει στα 8.800 πόδια. Ο Πύργος ελέγχου έδωσε εντολή να πετάει πάνω από τη θάλασσα ώστε να καταναλώσει καύσιμα και του όρισε να είναι σε holding pattern.  Και πράγματι ήταν στον κόλπο Port Philip τουλάχιστον για μία ώρα σε υψόμετρο 8825 ποδών. Οι κύκλοι συνεχίσθηκαν τουλάχιστον για μία ώρα.

Στις 15:20 ώρα Ελλάδας, κινήθηκε Βορειοανατολικά χωρίς ωστόσο ν ανέβει περισσότερο από τα 8825 πόδια. Στις 15:35 έστριψε με προορισμό και πάλι το Διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης.  Και πάλι άλλαξε πορεία στις 15:47 για να αδειάσει και άλλα καύσιμα. 15:54 τελική και άδεια από τον Πύργο για προσγείωση. Προσγείωση 15:57 και η αγωνία των επιβατών πήρε τέλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here