Δεν ήταν ανακοπή -Η 20χρονη φοιτήτρια μάλλον πνίγηκε

Ερωτηματικά εγείρει η ιατροδικαστική εξέταση της άτυχης 20χρονης που έκανε πρακτική εξάσκηση ως φοιτήτρια σε ξενοδοχείο της Κρήτης και βρέθηκε νεκρή σε ασανσέρ.

Η άτυχη Αλεκα Τσιλιγιάννη -απο το Αγρίνιο- έλειπε συγκεκριμένα απο το πόστο της  20 λεπτά. Οι συνάδελφοί της την αναζήτησαν και ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ, την βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις της. Ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου της έκανε τεχνητή αναπνοή και την παρέλαβε ασθενοφόρο και εν συνεχεία το κορίτσι έμεινε 13 μέρες στην Εντατική το νοσοκομείου Χανίων όπου και υπέκυψε χτες.

Αρχικα εικάσθηκε οτι έπαθε ανακοπή την ώρα που έπαινε στο ασανσέρ του ξενοδοχείου ή ότι πιθανον παγιδευτηκε σε αυτό και έπαθε ανακοπ΄απο το φόβο της. Ομως ο ιατροδικαστής σήμερα μιλά για  στοιχεία ασφυξιας και θεωρεί πως υπάρχουν δυο ενδεχομενα, σχεδόν εξίσου σπάνια -με ακόμα σπανιότερο πάντως το δεύτερο:

  1. Το κορίτσι φορούσε κατι που πιάστηκε στην πόρτα του  ασανσέρ και του προκαλεσε ασφυξία
  2. Το κοριτσι έτυχε να λιποθυμησει και πέφτοντας το σώμα πήρε τέτοια στάση, που έκλεισε τους αεραγωγους

Ολοι αποκλείουν το ενδεχομενο εγκληματικής ενέργειας

Ο ιατροδικαστής Χανίων, Αντώνης Παπαδομανωλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Ενημερώθηκα χτες για το τραγικό συμβάν καθώς η κοπέλα είχε μια επιβίωση 13 ημερών στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων. Πήρα πληροφορίες από την αστυνομία και τους γιατρούς και έκανα την εξέταση. Απέκλεισα το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργεια καθώς δεν εντοπίστηκαν κακώσεις που να μπορούν να δικαιολογήσουν κάτι τέτοιο ενώ μακροσκοπικά επίσης δε φαίνεται ο θάνατο να έχει προκληθεί από παθολογικά αίτια. Θα πάω στο χώρο του ξενοδοχείου προκειμένου να εξετάσω τον ανελκυστήρα. Εξ αποκλεισμού των άλλων ενδεχομένων μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο. Αιτία θανάτου είναι η εγκεφαλική νέκρωση κατά την οποία σταματά η κυκλοφορία του αίματος και η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο.»

Ο ίδιος μιλώντας για το επικρατέστερο ενδεχόμενο στην περίπτωση του θανάτου της 20χρονης σημειώνει ότι πιθανότατα » να έχει γίνει ατυχηματικός απαγχονισμός ή να πρόκειται για μια πιο σπάνια μορφή που ονομάζεται ασφυξία θέσεως όπου εγκλωβίζεται το σώμα σε σημείο δεν μπορεί να αναπνεύσει. Πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here