Δεν έχουμε χρόνο λέει η κυβέρνηση και ζητά επιτάχυνση συζητήσεων χωρίς εμμονές

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι κατέγραψε  την ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις.

Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι  η πρόοδος οφείλεται  στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία στο πλαίσιο της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου. Αλλά προσθέτουν με νόημα ότι πλέον ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών.

Επομένως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο στοιχείο την επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, με σεβασμό τόσο στους κανόνες της Ευρωζώνης όσο και στη Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εστίασαν στο γεγονός  ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν είναι καλοδεχούμενο από την ελληνική κυβέρνηση. Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα.

«Η ελληνική κυβέρνηση», καταλήγουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου,»θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή».

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο τόσο την αποτίμηση του Eurogroup όσο και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων της κυβέρνησης συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης,  το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Για φοροεπιδρομή μιλά η ΝΔ

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης,  τόνισε ότι «για ακόμη μια φορά, ξεκαθαρίστηκε ότι όλη αυτή η διαπραγμάτευση αφορά στην τρέχουσα αξιολόγηση του 2ου προγράμματος και όχι σε μια συμφωνία γέφυρα που ισχυριζόταν η κυβέρνηση» κάτι που αποδεικνύει σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως «όλες οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση ήταν ψέματα».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη «το μόνο συγκεκριμένο που μάθαμε σήμερα, ήταν η συμφωνία για αύξηση του ΦΠΑ που προμηνύει φοροεπιδρομή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here