Δεν εγκρίνει Ταγματάρχη στην ΕΡΤ η Ζωή παρά τις αιχμές Τσίπρα

Εμμένει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην άρνηση της να εγκρίνει την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη νέα ΕΡΤ.

Παρά την σαφή προειδοποίηση που απηύθυνε εμμέσως το Σάββατο ο πρωθυπουργός προς την ίδια αλλά και όσους κωλυσιεργούν και παρεμποδίζουν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η κ. Κωνσταντοπούλου σε νέα τοποθέτησή της την Κυριακή, επανέλαβε την αντίθεσή της αυτή. «Η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη δεν μπορεί να υποστηριχθεί. Δεν συγκρούομαι με τον πρωθυπουργό. Πρέπει όμως να είμαστε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας. Να μην επιλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα», επανέλαβε.

Ο πρωθυπουργός αναφερόταν κυρίως στο γεγονός ότι λόγω αυτής της διαφωνίας της κ. Κωνσταντοπούλου αλλά και άλλων βουλευτών, έχει καθυστερήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, στην οποία προεδρεύει η ίδια. Με την άποψη της Προέδρου της Βουλής τάσσονται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος, ο οποίος ζήτησε την αντικατάσταση του, καθώς και η κ. Ραχήλ Μακρή.

Το ερώτημα είναι εάν στη συνεδρίαση της Επιτροπής το πρωί της Δευτέρας, θα εγκριθούν τελικά ή όχι τα πρόσωπα που προτείνει η κυβέρνηση για τη διοίκηση της ΕΡΤ, βασικά του κ. Ταγματάρχη. Αν και η απόφαση της Επιτροπής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, μια τυχόν απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης θα έχει, ενόψει και της επικείμενης συμφωνίας, ιδιαίτερη πολιτική σημασία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here