Δεν εγγυάται την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 700 ευρώ αλλά μόνο με ανάπτυξη στο 4% είπε στο ΣΤΑΡ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συνέδεσε την όποια αύξηση με την απόδοση της οικονομίας.

Ιδού τι απάντησε στην σχετική ερώτηση:

Μάρα Ζαχαρέα: «Είστε υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ μέσα στην επόμενη διετία.;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ. Άρα, θα επιστρέψουμε αναλογικά περισσότερο πλούτο στους χαμηλόμισθους. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο, αν η οικονομία αυξηθεί με 4%, ο κατώτατος μισθός μπορεί να αυξηθεί κατά 8% και να πάει ήδη στα 700 ευρώ αυτό είναι σημαντική πρόοδος και αν ακολουθήσουμε την πορεία αυτή θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα εντός μιας διετίας» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι μια αντανάκλαση της καλής πορείας της οικονομίας».

Τέλος δήλωσε «ένθερμος υποστηρικτής των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είτε είναι συλλογικών είτε κλαδικών». Προφανώς για να υπογράφονται και από τα δύο μέρη θεωρούν ότι είναι καλές» και ρώτησε:

«Γιατί πρέπει να παρεμβαίνει το κράτος όταν εργοδότες και εργαζόμενοι τα βρίσκουν και συμφωνούν ότι αυτές οι συμφωνίες είναι προς όφελος και των δύο μερών;»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here