Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν απαντάμε σε εκβιασμούς, επεξεργαζόμαστε προτάσεις για συμφωνία

«Για το 2015 η συμφωνία έχει κλείσει, αλλά μένει ανοικτή η συμφωνία για το 2016 όπου μας χωρίζουν ακόμη περίπου 450 εκατ. ευρώ», είπε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Υπάρχει όπως τόνισε μια επεξεργασία των προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση που καλύπτει το δημοσιονομικό κενό. «Θα δουν και θα αποδεχθούν την πρότασή μας», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Mega. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία τη Δευτέρα δεν θα υπάρχει χρεοκοπία. Γιατί ενδιαφέρονται τόσο πολύ οι ΗΠΑ; Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αφήσει τις Τράπεζες να καταρρεύσουν. Θα γίνει ντόμινο.¨, τόνισε. «Κάποιοι κύκλοι θέτουν το θέμα της παράτασης. Η παράταση δεν θα είναι καλή εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτημα εάν θέσουν δίλημμα, συμφωνία με βάση τη δική μας πρόταση, ή χρεοκοπία, απάντησε: «Δεν θα απαντήσουμε στο εκβιαστικό δίλημμα ο κ. Τουσκ. Θα απαντήσουμε με την πρότασή μας. Αν επιμείνουν τότε πρέπει κατά τη γνώμη μου ο πρωθυπουργός να γυρίσει πίσω και να θέσει με δημοψήφισμα το θέμα στον ελληνικό λαό. Μιά χρεοκοπία θα στοιχίσει περισσότερο στους ευρωπαίους παρά σε μας. Οι Ελληνες με τέτοιο εκβιασμό ατσαλώνονται. Χωρίς συμφωνία γνωρίσουν ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ. Παρά τους εκβιασμούς πιστεύω ότι το σκηνικό στη σύνοδο θα είναι θετικό».

«Εχουμε να κάνουμε με συμμάχους ή με εκβιαστές, αναρωτήθηκε ο κ. Φλαμπουράρης και συμπλήρωσε ότι δεν θεωρεί ότι είμαστε στο παραπέντε. Λύσεις βρίσκονται πάντα. Εμείς θέλουμε μια έντιμη συμφωνία¨, είπε.

Yπογράμμισε ακόμη ότι «για να υπάρχει συμφωνία πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε μι αντιμετώπιση του χρέους και μια δημοσιονομική χαλάρωση ώστε να ανασάνει η ελληνική οικονομία».

«Μετά», πρόσθεσε, «μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα, όπως η  έκτακτη εισφορά για υπερκέρδη στις επιχειρήσεις από 500.000 ευρώ και η αύξηση του ΦΠΑ π.χ στο 13% για τα ξενοδοχεία, αλλά από 1 Σεπτεμβρίου. Τα ξενοδοχεία είναι στις επιχειρήσεις που πήγαν καλά τα τελευταία χρόνια.

Είπε ακόμη ότι η εισφορά αλληλεγγύης καθορίζεται στο ο,7% για ατομικά εισοδήματα 30.000 ευρώ ενώ πρόσθεσε ότι είναι υπό εξέταση η μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ακόμη ότι του προκαλεί θλίψη η συμπεριφορά των ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην Ελλάδα  και τόνισε ότι «δεν φοβόμαστε ότι θα έχουμε capital control».

 

 

Είπε επίσης ότι

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here