Δεν άφησα τον Τσίπρα να κάνει ριφιφί – Νέες πικρίες από τον Βαρουφάκη

Σε νέες αποκαλύψεις για την διαπραγμάτευση του 2015 αλλά και το τι πραγματικά ήταν το «ριφιφί στο νομισματοκοπείο» έκανε μέσα από την εκπομπή BrainStorming του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό ο γραμματέας του «Μέρα 24″ και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που κατεβαίνει στις εκλογές κι αυτός, και έχει ανάγκες αλλά και πικρίες.

«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω», είπε, «ότι υπήρχαν 17 δισ. ευρώ στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας, εκτός Αθηνών, στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Είπα, αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είπα στον Πρωθυπουργό, ότι, δεν το εισηγουμαι, δεν το θέλω, αλλά αν κρίνεις εσύ, ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Παίρνεις τηλέφωνο και στο Ντράγκι και του λες συγγνώμη που στα πήρα, πόσο σου κόστισε ως χαρτί. Παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε σε δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε ερώτηση για το φλερτ με τη δραχμή, απάντησε:

«Δεν υπήρχε απο πλευράς μου φλερτ με τη δραχμή, έχασα πολλούς φίλους στην αριστερά, επειδή δεν ήμουν υπέρ της δραχμής. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έπρεπε να απειλήσει με Grexit, να παίξει με Grexit».

«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά σε αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε», επέμεινε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για την περίοδο των «κλειστών τραπεζών» ο Γιάνης Βαρουφάκης, είπε ότι τον υπονόμευσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και του λες να ακολουθήσει το πρόγραμμα αποτροπής του κλεισίματος, που σημαίνει ότι «αν μου κλείσεις τις τράπεζες εγώ θα σου κουρέψω τα ομόλογα και δεν θα μπορείς να κάνεις ποσοτική χαλάρωση για την Ιταλία», που θα ήταν καταστροφικό, και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη του ΥΠΟΙΚ σου, αυτά τα έμαθα μετά, στέλνεις μήνυμα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Γιάννη Δραγασάκη, απευθείας στον Ντράγκι: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη». Είναι σαν να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here