Δεκτή η ένσταση Γεωργιάδη, μετά την καθολική αντίδραση. Είναι ο 4ος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Μετά την καθολική αντίδραση των στελεχών της ΝΔ η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ έκανε δεκτή την ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη  τον οποίο είχε αποκλείσει χθες από την διαδικασία εκλογής, με το σκεπτικό ότι κατέθεσε την υποψηφιότητα του με καθυστέρηση λίγων λεπτών. Η κατάθεση έγινε μετά την εκπνοή της επίσημης προθεσμίας, στις 6 και 7 λεπτά το απόγευμα της Παρασκευής.

Και οι τρεις άλλοι υποψήφιοι αλλά και πληθώρα στελεχών ζήτησαν να γίνει δεκτή η ένσταση του κ. Γεωργιάδη, η οποία εξετάστηκε σήμερα από την ΚΕΦΕ.

Ο κ. Γεωργιάδης, που πήγε τρέχοντας στη Συγγρού χθες με μηχανή και περνώντας πολλά κόκκινα όπως είπε,  έγραψε σε tweet πως ενημερώθηκε από τα δελτία ειδήσεων για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του και πως λυπάται για την εξέλιξη αυτή.

Διαφωνούν οι τρεις

Τη διαφωνία τους με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα Γεωργιάδη εξέφρασαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Σ.Κορομάντζος, διέκοψε την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».

Τη διαφωνία του εξέφρασε με tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν συμφωνώ με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη… Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ…».

Παρέμβαση Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε της εξής δήλωση: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

  • κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη
  • κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
  • κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

» Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπόμενου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο ‘Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας’, αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

» Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπρόθεσμου της κατάθεσής της».

Διαφωνίες στελεχών

Τη διαφωνία τους με την απόφαση του ΚΕΦΕ εξέφρασαν στο twitter:

Ντόρα Μπακογιάννη:

«Λάθος κ.Παπαμίκο κ μελη της επιτροπής, αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση

Ν. Δένδιας: 

Να απαιτήσουν οι τρεις υποψήφιοι να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη Δεν μπορεί να εξευτελιζεται έτσι η παράταξη . Ν.Δ.

Ολγα Κεφαλογιάννη:

Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη & ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός!

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το παλμαρέ (palmarès) της δυνητικής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία είναι πλέον αποφασισμένο και εγκεκριμένο, ασυρρίκνωτο, ανευτέλιστο, αβλαβές και ατραυμάτιστο….δηλαδή πλήρες! Άντε να φτιάξεις πολίτες, εργαζόμενους και φοιτητές που θα σέβονται τις προθεσμίες και το θεσμικό πλαίσιο. Το παλμαρέ δηλώνει σύσσωμο τις προθέσεις του και τις αντιλήψεις του περί τον εκσυγχρονισμό του κόμματος και του κράτους. Όποιος κι αν είναι ο επόμενος ηγέτης….έχει αποδεχτεί την παραβατικότητα (προσωπική και συλλογική) ως τρόπο αποδεκτής λειτουργίας (προσωπικής και συλλογικής). Καλά κρασά, ηγεμόνες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here