Δεκάδες πτήσεις της Ryanair ακυρώνονται λόγω απεργίας στις 25 και 26 του μήνα

Η ιρλανδέζικη αεροπορική εταιρεία Ryanair εκτιμά ότι θα ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις της  στις 25 και 26 Ιουλίου εξαιτίας της απεργίας πολλών πιλότων της

Σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι αναμένει πιθανόν  να διαταραχτούν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 50.000 πελατών της

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ακύρωσε 30 πτήσεις στις 12 Ιουλίου, όταν αρκετοί από τους πιλότους της απήργησαν.

Η συγκεκριμένη εταιρεία μέχρι τον περσινό Δεκέμβρη αρνιόταν να αναγνωρίσει ακόμα και τα συνδικάτα των εργαζομένων και αναγκάστηκε να μπει σε διάλογο μαζί τους μόνον μετά απο μια γερή απεργία των πιλότων και των μηχανικών.

Η Ryanair πραγματοποιεί πτήσεις σε 37 χώρες και πέρσι μετέφερε 130 εκατομμύρια επιβάτες.

Oι πιλοτοι ζητουν κανονικά και προβλέψιμα ωραρια, προαγωγές, συμβασεις εργασίας στην δική τους γλώσσα (μεταξύ άλλων Ιταλοί, Βέλγοι, Πορτογάλοι). Επίσης ζητούν (οι μη Ιρλανδοί) να μην υποχρεούνται να ανοιγουν λογαριασμό σε ιρλανδέζικη τράπεζα

Μέχρι στιγμής ειναι βέβαιο ότι θα διαταραχθούν οι πτήσεις Βελγίου, Πορτογαλίας, Ισπανίας  και Ιταλίας, άγνωστο τι θα γίνει αλλού απο άποψη συμμετοχής πιλότων στην απεργία. Αν η πτηση δεν ακυρωθεί και ο πελάτης νομιζοντας ότι ακυρώνεται λόγω της απεργίας δεν εμφανισθεί, δεν δικαιούται αποζημίωσης ή αλλαγής ημερομηνίας ή πτήσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here