Δεκάδες χωριά αποκλεισμένα αλλά αγώνας για 50 εκδρομείς στο Γαρδίκι

Πολλά ορεινά και ημιορεινά χωριά της Ελλάδας έχουν αποκλειστεί  λόγω του χιονιά που επέλασε σε ολη τη χώρα, ενώ 50 εκδρομείς αποκλείστηκαν σε ξενοδοχείο στο Γαρδίκι, σε υψομετρο 1.000 μέτρων. (Το Γαρδικι είναι  ορεινό χωριό της Νοτιου Πίνδου με 58 κατοίκους, μεταξύ Ιωαννίνων και Τρικαλων, σε αποσταση περίπου 85 χιλιομέτρων εκατέρωθεν, δηλαδή απο καθε προαναφερομενη πολη)

Πολλοι άνθρωποι πάντως ξεκινάνε για εκδρομή στα χιονια πιστεύοντας ότι αρκει το ΙΧ τους να εχει αντιολισθητικές αλυσίδες, πλήν ομως αυτες σίγουρα δεν αρκουν όταν η χιονοπτωση ειναι έντονη και το χιονι φτάνει στο μισό μέτρο -πολύ δε περισσοτερο όταν φτάνει στο ένα και στο ενάμισι.

Στην περιοχή το χιονι έφτασε σε ύψος το 1,5 μέτρο και δεν μπορουσε να μετακινηθεί  όχημα διχως να «ανοίξει» ο δρόμος απο ειδικα εκχιονιστικά μηχανηματα. Σε καποια σημεια όμως ακομα και τα μηχανηματα «τα βρήκαν σκουρα».

Αν δεν μπορέσει και το ειδικό μηχάνημα να απομακρύνει το χιόνι και να ανοίξει τον δρόμο θα επιστρατευθεί μπουλντόζα μιας και το χιόνι είναι αρκετά βαρύ.

Εν τω  μεταξύ πολλά χωριά της Οίτης αλλά και της Δυτικής Φθιώτιδας, όπως Κυριακοχώρι. Πάππα, Δάφνη κ.α έχουν αποκλειστεί από τον χιονιά.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες παρατηρήθηκαν σήμερα και σε πολλές άλλες περιοχές της χωρας

Καταβάλλονται  προσπάθειες να λυθουν όλα τα προβλήματα αποκλεισμου  πριν απο την Πεμπτη, επειδή τότε αναμένεται νέο κυμα κακοκαιρίας και χιονοπτώσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here