ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε καρκινοπαθή εν μέσω πανδημίας

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να κόψει το ρεύμα εν μέσω πανδημίας σε έναν καρκινοπαθή, δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που διαμένει στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, διότι δεν κατάφερε να είναι συνεπής στη ρύθμιση που είχε κάνει!

Την καταγγελία αυτή έκανε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να άρει η ΔΕΗ την καταγγελία της σύμβασης που έστειλε στον καρκινοπαθή και να εγκρίνει το αίτημα που υπέβαλλε για νέα ρύθμιση του χρέους του.

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι ο καρκινοπαθής έχει αναπηρία 80%, είναι διαβητικός τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και «λόγω της οικονομικής του αδυναμίας δεν ανταποκρίθηκε στη ρύθμιση στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Και ενώ ο σύλλογος έκανε δύο σχετικές παρεμβάσεις προς τη ΔΕΗ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (στις 16/10 και στις 9/11), αντί να δοθεί μια λύση ανθρωπιάς, εστάλη στον καρκινοπαθή, η «καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας  με ότι συνεπάγεται αυτό στην μέση του χειμώνα, γιατί πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει».

Ο σύλλογος ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει ώστε η ΔΕΗ να κάνει δεκτό το αίτημά του για την αποπληρωμή του χρέους του που είναι 1.965 ευρώ έναντι 30 ευρώ τον μήνα.

Τιμολόγιο ΔΕΗ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here