ΔΕΗ: Σε λίγες μέρες η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί σχέδιο ρυθμίσεων που θα επιλύει το οξύτατο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την ΔΕΗ, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης.

Ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των  ΑΝ.ΕΛ Νικόλαου Μαυραγάνη, υποστήριξε ότι η ΔΕΗ κάνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις, όμως είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Χρειάζεται να δούμε πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Το υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και στις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στη τελική φάση της επεξεργασίας και θα προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ επεσήμανε ότι από την εξέλιξη αυτή θα ευνοηθεί και η ΔΕΗ, η οποία θα αντλήσει ρευστότητα για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική της και να βελτιώσει την προοπτική της.

«Ευτυχώς η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα, τουλάχιστον αυτή είναι η διάθεση από πλευρά μας, να είναι δημόσια. Το Δημόσιο είναι ο βασικός μέτοχος και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον μεγάλο γίγαντα που πάνω του στηρίζεται η Ελλάδα» κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here