Δεύτερος ο Φιλιππίδης, δεύτερος στον κόσμο ο 16χρονος Καραλής

 Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5μ.,54 στο 3ο Athens Street Pole Vault στην Πλατεία Συντάγματος και πήρε τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ δρόμου, πίσω από τον Πολωνό Πιοτρ Λίσεκ (5μ.,64), αλλά εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 16χρονος αθλητής του Γ.Σ. Κηφισιάς ξεπέρασε τα 5μ.,24 με την δεύτερη προσπάθεια, έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων (ξεπερνώντας το 5μ.,22 του Φιλιππίδη από το 2003) και μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία του.

   Ο Εμμανουήλ Καραλής δοκίμασε και στα 5μ.,34 χωρίς να τα καταφέρει, αλλά ξεδίπλωσε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του και όλα δείχνουν πως έχει σπουδαίο μέλλον. Ο μαθητής της 1ης Λυκείου είναι γιος του παλαιού δεκαθλητή Χάρη Καραλή. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το Πανελλήνιο ρεκόρ. Ήρθα για να κάνω μια καλή εμφάνιση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου την κατάρριψη του ρεκόρ, χωρίς αυτό να είναι ο αυτοσκοπός» δήλωσε ο 16χρονος αθλητής. «Οι στόχοι μου για την συνέχεια είναι να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και να πραγματοποιήσω καλή εμφάνιση στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα» πρόσθεσε.

   Ο Καραλής θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων στο Κάλι της Κολομβίας που θα διεξαχθεί από τις 15 έως 19 Ιουλίου.

    ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: «ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

  Ο Κώστας Φιλιππίδης, που έχει ως στόχο ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παράλληλα να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, πήρε την δεύτερη θέση με 5μ.,54 στο Athens Street Pole Vault στην Πλατεία Συντάγματος. 

  «Είναι μια αρχή, μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα σήμερα. Ήταν μια αρκετά ζεστή μέρα με πολλή αναμονή. Από εκεί και πέρα έπρεπε να αλλάξω αρκετά κοντάρια για να βρεθώ σε αυτά τα ύψη» επισήμανε ο Φιλιππίδης και συνέχισε: «Επόμενος αγώνας είναι την ερχόμενη εβδομάδα στην Ντόχα. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ένα μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι εφικτό. Βεβαίως, ο βασικός στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες την επόμενη χρονιά».

   Η υψηλή θερμοκρασία ταλαιπώρησε αρκετά τους αθλητές, οι οποίοι πάντως έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας και με μεγάλο χορηγό την WIND κατάφεραν να διοργανώσουν ένα εξαιρετικό γεγονός, που φέρνει τον στίβο πιο κοντά στον κόσμο.

   Τα αποτελέσματα:

1.Λίσεκ (Πολωνία) 5μ.,64μ.
2.Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5μ.,54
3.Πεχ (Γερμανία) 5μ.,54 μ.
4.Μούντροφ (Ρωσία)5μ.,44
5.Σέρμπαθ (Γερμανία) 5μ.,44
6.Ντίλα (Γερμανία) 5μ.,34
7.Κουφίδης (Ελλάδα) 5μ.,34
8.Στυλιανού (Κύπρος) 5μ.,34
9.Καραλής (Ελλάδα) 5μ.,24
10.Λάσκαρης (Ελλάδα) 5μ.,14
11.Χρυσανθακόπουλος (Ελλάδα) 4μ.,74
12.Ιβάκιν (Ρωσία) άκυρος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here