DECENTRALIZED 2018: Το Κορυφαίο Συνέδριο Blockchain της Ευρώπης

Μετά από 5 χρόνια πρωτοπορίας στα ακαδημαϊκά δρώμενα,  σε σχέση με την τεχνολογία blockchain , το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  συνεχίζει να καινοτομεί. Αυτή τη φορά  με το κορυφαίο συνέδριο Blockchain της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με  μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.

Το θέμα της διάσκεψης κορυφής Decentralized, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  ήταν η τεχνολογία Blockchain και πως επηρεάζει τη βιομηχανία και την κοινωνία με τους ομιλητές να αναλύουν τα βήματα προς ένα «αποκεντρωμένο μέλλον».  

«Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι ομιλητές προέρχονται  και από τον ακαδημαϊκό κλάδο και από τον επαγγελματικό και τον επιστημονικό και αυτός ο συνδυασμός δίνει μια ιδιαίτερη και μοναδική ατμόσφαιρα στο συνέδριο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Πολεμίτης.

Πάνω από 120 ομιλητές από διάφορες χώρες μοιράστηκαν την εξειδικευμένη τεχνογνωσία τους στα πεδία εφαρμογής και στις επιδράσεις της επανάστασης του Blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων. Ακόμη  πάνω από 20 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν ως εκθέτες παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε περισσότερους από 1000 συνέδρους, στην πλειοψηφία τους στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και καθηγητές, ερευνητές  και φοιτητές.

Στο Decentralized 2018 συζητήθηκαν οι επιδράσεις της τεχνολογίας Blockchain σε τομείς όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, η υγεία, η δημόσια διοίκηση και η εκπαίδευση. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν ενιδαφέρουσες  θεματικές συζητήσεις σχετικα με τις επιδράσεις στη νομοθεσία και το κανονιστικό πλαίσιο, τη διαμόρφωση πολιτικών  σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις κοινωνικές και ηθικές διαστάσεις του blockchain ενώ παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και επιστημονικές εργασίες ιδίως στη σύγκλιση του blockchain με τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Το UNIC διοργανώνει τη σειρά παγκόσμιων συνεδρίων DECENTRALIZED για επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς σχετικών τομέων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαχρονικής πρωτοβουλίας και ενασχόλησης του με την τεχνολογία blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα (Blockchain Initiative), αναγνωρίζοντας ότι «αποτελούν βήματα προς ένα αναπόφευκτο αποκεντρωμένο μέλλον, το οποίο θα γίνει αισθητό πολύ σύντομα, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», όπως επισημαίνει ο CEO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αντώνης Πολεμίτης. «Ο ρόλος μας ως πανεπιστήμιο», υπενθύμισε ο κ. Πολεμίτης, «επικεντρώνεται στην πρώτη γραμμή αυτών των τεχνολογικών αλλαγών, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο».

Ως αναγνώριση των σχετικών πρωτοβουλιών του, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίθηκε φέτος με τον τίτλο “Biggest Contributor to the Rise of Blockchain in 2018” στη ετήσια έκθεση Blockchain Expo Europe. Η διάκριση αυτή απονέμεται σε οργανισμούς οι οποίοι έχουν επιδείξει αριστεία στη στρατηγική, την εφαρμογή ή την αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών blockchain κατά το προηγούμενο έτος.

Αντώνης Πολεμίτης, CEO, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 

Μια άλλη εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι «το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στο προσκήνιο της διδασκαλίας και έρευνας παγκοσμίως στους τομείς της τεχνολογίας blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων», όπως σημείωσε ο κ. Πολεμίτης στον εναρκτήριο χαιρετισμό του στο DECENTRALIZED 2018, είναι η ενεργή συμμετοχή του UNIC στην σημαντική κοινοπραξία University Blockchain Research Initiative της Ripple, ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια δίκτυα ψηφιακών νομισμάτων και πληρωμών. Μέσω αυτής της στρατηγικής πολυετής συμφωνίας, η Ripple χρηματοδοτεί βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε κορυφαία πανεπιστήμια στον τομέα της τεχνολογίας blockchain και του ψηφιακού νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων των UNIC, MIT, Stanford, Princeton, Wharton, UCL και άλλων.

Όσον αφορά τον ετήσιο θεσμό DECENTRALIZED, στόχος του UNIC είναι η συνέχιση και η αναβάθμιση της διεθνούς πλατφόρμας αυτής για συλλογική προσπάθεια ως προς την αξιοποίηση των τελευταίων καινοτομιών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτού του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες για το DECENTRALIZED, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.decentralized.com.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here