Δανία: Ακροδεξιοί μοιράζουν «εισιτήρια» σε μετανάστες για το «Πολυμακριστάν»

 

Σάλο έχει προκαλέσει στη Δανία η μισαλόδοξη πρωτοβουλία ακροδεξιού κόμματος να μοιράσει στους… ανεπιθύμητους μετανάστες που ζουν ειρηνικά στη χώρα, φυλλάδια που μοιάζουν με «εισιτήριο χωρίς επιστροφή» για πτήσεις εκτός της Σκανδιναβικής χώρας.

Τα φυλλάδια περιλαμβάνουν επίσης αραβικά κείμενο που λέει στους παραλήπτες: «να έχετε ένα καλό ταξίδι στο σπίτι».

Το κόμμα μοίρασε και ψεύτικη επιταγή ύψους 16 δισεκατομμυρίων κορωνών (περί τα 2 δισ. ευρώ), το οποίο, όπως ισχυρίζεται είναι το ποσό θα εξοικονομήσει η χώρα από την απέλαση των ξένων.

Τα φυλλάδια μοιράστηκαν από το Κόμμα των Δανών (Danskernes Parti) σε προάστιο της Κοπεγχάγης (Brøndby Strand), όπου 60% των κατοίκων είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς.  «Στους άγνωστους/ξένους στο Brøndby Strand, από το Κόμμα των Δανών» αναγράφεται στο εισιτήριο.

Το εισιτήριο σημειώνει ως «προορισμό του ταξιδιού» το «Langtbortistan» (σε ελεύθερη μετάφραση «Πολυμακριστάν»). Το «εισιτήριο» μοιράστηκε στα ταχυδρομικά κουτιά όσων κατοίκων στο προάστιο που δεν έχουν δανικά ονόματα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το ακροδεξιό κόμμα μοίρασε 137 λακ μαλλιών με την ετικέτα «Σπρέι ασύλου» «για την προστασία των γυναικών από μετανάστες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here