Δανέλλης: Χωρίς κυβέρνηση δεν θα υπήρχε και συμφωνία των Πρεσπών

Αν δεν υπήρχε κυβέρνηση που θα έφερνε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα υπήρχε ούτε και Συμφωνία, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπ. Δανέλλης, εξηγώντας τη στάση του στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» ο κ. Δανέλλης χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας» και επισήμανε ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να τίθεται πάνω από το μικροκομματικό.

Σημείωσε ακόμη πως «εκείνοι που σκύλευσαν» το κοινοβουλευτικό σώμα του Ποταμιού και του πήραν βουλευτές, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ «είναι υποκριτικό να του κάνουν υποδείξεις και δεν έχουν το δικαίωμα να του κουνούν το δάκτυλο». Υπενθύμισε παράλληλα πως οι θέσεις του για το Μακεδονικό είναι «κρυστάλλινες» από το 1992.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι από το πρόσφατο Συνέδριο του Ποταμιού που αποφασίστηκε προσέγγιση με την Ν.Δ., η ιδεολογία του δεν του επέτρεπε να συνεχίσει στο Ποτάμι. «Δεν απαλλοτριώνω σε κάνεναν το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης μου», ξεκαθάρισε  και εξέφρασε την έκπληξή του για τη δημόσια αντίδραση του Ποταμιού εναντίον του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλα ειπώθηκαν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Εκτίμησε πάντως ότι οι Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς και Σπ. Λυκούδης δεν μπορούν να κάνουν τίποτε διαφορετικό από να δώσουν θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here