Δανέλλης: Αν το «Ποτάμι» δεν ψηφίσει τις Πρέσπες, αποχωρώ

Ο βουλευτής του «Ποταμιού» Σπυρος Δανέλλης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του προς το «Θέμα 104,6», είπε ότι αν το κόμμα του αλλάξει ρότα, θα αποχωρήσει και ότι εκεινος πιστεύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ειναι προς το εθνικο μας συμφέρον και πρέπει να ψηφιστεί.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και για να κρατήσουμε τη σοβαρότητά μας. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει στάση το «Ποτάμι». Πρέπει να δούμε το εθνικό συμφέρον. Θα ψηφίσω τη συμφωνία. Αν το Ποτάμι κρατήσει άλλη στάση, βέβαια θα φύγω, είναι θέμα αρχής. Η Συμφωνία καλύπτει τα πάντα, και αποσαφηνίζει ότι η γλώσσα τους ανήκει στις νοτιοσλαβικές. Πρέπει να ξεφύγουμε απο την μικροκομματικη σκοπιά. Ολα τα άλλα ειναι προσχήματα. Υπάρχει και άλλο θέμα. Φύγαμε από το ΚΙΝΑΛ, επειδή εκεί διαφωνήσαμε για το Μακεδονικό. Τι θα κάνουμε τώρα, θα δικαιώσουμε τη Φώφη;» είπε ο Σπύρος Δανέλλης.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις αναμεσα στο Ποτάμι και στη ΝΔ και αν υπάρξει συμπλευση, τότε αυτό το «Ποταμι» δεν θα τον αφορά.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ, οι οποίες πυροδότησαν τα σενάρια για αλλαγή στάσης από το Ποτάμι, ο κ. Σπύρος Δανέλλης είπε ότι «η αναδίπλωση της πλευράς της FYROM και οι παρεμβάσεις του διεθνούς παράγοντα στις δηλώσεις Ζάεφ, δείχνει ότι λειτουργεί το σύστημα. Οτι λειτουργουν οι διεθνείς εγγυήσεις και δεν μπορεί από καμία πλευρά να ξανατεθεί ζήτημα αλυτρωτισμού».

Ο Σπύρος Δανέλλης είναι αρχιτέκτονας που νεότερος ανηκε στη «Σοσιαλιστική Πορεία» και στην Ε.ΑΡ. Εξελέγη βουλευτής με το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου το 2000. Το 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 2015 εξελεγη βουλευτής  με το «Ποτάμι»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here