Δαμασκός: 18 νεκροί από επίθεση καμικάζι

Τουλάχιστον 18 νεκροί από την επίθεση καμικάζι που σημειώθηκε στην ανατολική Δαμασκό όταν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, τρία παγιδευμένα οχήματα καταδιώχθηκαν από τις αρχές την ώρα που κατευθύνονταν προς το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

Τα δύο απ’ αυτά αναχαιτίστηκαν και οι οδηγοί τους σκοτώθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας στην είσοδο της πόλης, ενώ το τρίτο κατάφερε να φτάσει στη συνοικία της πλατείας Ταχρίρ, όπου ο καμικάζι ανατίναξε το όχημά του.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον επτά μέλη των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων ασφαλείας καθώς και δύο άμαχοι περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

«Αφού καταδίωξαν τρία παγιδευμένα οχήματα, οι αρχές κατάφεραν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο απ’ αυτά στην οδό που οδηγεί στο αεροδρόμιο. Περικύκλωσαν το τρίτο όχημα στην πλατεία Αλ-Γαντίρ (ένας τομέας της Ταχρίρ), στη συνοικία Μπαμπ Τούμα, όπου ο τρομοκράτης πυροδότησε τα εκρηκτικά, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο SANA.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here