Ντάισελμπλουμ: Να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Συνεχίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους η μέθοδος «μαστίγιο και καρότο» για το ελληνικό ζήτημα, με την εναλλακτική «διαχείριση» της απειλής του Grexit από τη μια και της συμφωνίας ως της μόνης λύσης, από την άλλη. Μετά την επιμονή του Βερολίνου να μην αποκλείει έξοδο από το ευρώ ακόμη και ύστερα από την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ  να δηλώσει: 

«Θα ήμουν σίγουρα ιδιαίτερα χαρούμενος εάν η συζήτηση για ένα Grexit σταματούσε και να μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της και αυτό στοχεύουμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα». 

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε τα παραπάνω έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με πολιτικούς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Ο ίδιος επιχειρώντας να «δείξει» πώς η Ελλάδα θα βρει το σωστό δρόμο χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» τον στόχο για τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πώληση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία «χρειάζεται απελπιστικά» ξένες επενδύσεις διαμέσου της αποκρατικοποίησης πόρων των ελληνικού δημοσίου.

Συνεχίζοντας την ανάλυση για τη μέθοδο εκποίησης των ελληνικών «ασημικών» ανέφερε ότι οι προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακοί πόροι της Ελλάδας θα εκτιμηθούν και θα πωληθούν σε μια πιο μακρά χρονική περίοδο. Επισήμανε δε, πως εάν το ταμείο διαχείρισης των πόρων αυτών έδρευε στο Λουξεμβούργο, αυτό θα αποτελούσε υπερβολική παρέμβαση από μέρους της Ευρωζώνης!

Ο Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε πως η πώληση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων θα γίνει σε μια περίοδο που θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια και εκτίμησε πως οι αποκρατικοποιήσεις αυτές θα δημιουργήσουν έσοδα ικανά για να αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος για περίοδο μεγαλύτερη από 20 χρόνια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here