Δαφέρμος για τα εξοπλιστικά:Είμαι αθώος.Η σύμβαση για τα Κορνέτ είναι επωφελής

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την προσεχή Παρασκευή θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος θα αρνηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οποιαδήποτε ανάμιξή του στο σκάνδαλο με τις μίζες για το εξοπλιστικά και ειδικότερα στην προμήθεια των ρωσικών αντιαρματικών Κορνέτ.

Ο επιχειρηματίας που συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης και κατηγορείται ότι έδωσε μίζα 3 εκατ. ευρώ στον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, όπως ο ίδιος ο Κάντας έχει ομολογήσει, προσήλθε σήμερα Τετάρτη στον ανακριτή αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας.  Οπως έγινε γνωστό, θα υποστηρίξει την αθωότητά του.

«Είμαι αθώος. Η σύμβαση ειναι πολλαπλώς επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Αν βρεθεί έστω κανένας να πεί και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του δημοσίου, έστω κι ένα ευρώ από τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια. Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία», φέρεται να ισχυρίζεται ο κ.Δαφέρμος, ο οποίος χαρακτηρίζει «το καλύτερο οπλικό σύστημα το Κορνέτ».

Την Παρασκευή θα απολογηθούν επίσης ο γιος του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και ένας συνεργάτης του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here