Δ. Τσοβόλας: Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία

Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπει να συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Ανδρεα Παπανδρέου, Δημήτρςη Τσοβόλας.

«Εγώ λέω πως το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμμετέχει – καθαρά πλέον – σε αυτή τη διαδικασία της αντι-φιλελεύθερης παράταξης, αλλά με ίσους όρους βέβαια. Δεν το συζητώ», ανέφερε μιλώντας  στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Γιατί μόνο έτσι αντιμετωπίζονται οι φιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη», πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε ακόμα πως τον προσέγγισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία αλλά όπως είπε αρνήθηκε.

«Κάνουν προσπάθεια προσέγγισης ανθρώπων που βρίσκονται στον προοδευτικό χώρο. Εγώ επειδή δεν έχω αποφασίσει να εμπλακώ πάλι με την ενεργό πολιτική είπα όχι», σημείωσε.

Ο κ. Τσοβόλας είπε ακόμα πως είναι γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι κυρίαρχη δύναμη στον ‘αντι-νεοφιλελεύθερο’ χώρο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τσοβόλας σημείωσε: «Αποδείχθηκε πως έχει πολιτικές ικανότητες και πολιτικό λόγο. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σημαντικά».

Σε σχέση με όσους συγκρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Τσοβόλας σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία σχέση και σύγκριση.

«Από τότε που έφυγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου δυστυχώς οι ηγεσίες στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς. Ήταν οι τελευταίοι των μοϊκανών που είχαν και γενικότερη εικόνα για τα διεθνή πράγματα αλλά παράλληλα ήταν και ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here