Χτές αφέθηκα τελείως…“Ταλέντο ανίκατε μάχαν”

της Κέλλυς Σταμούλη, Δικηγόρου*

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

Αν είσαι κοινωνικός άνθρωπος πως μπορείς για λίγο ν΄απολαύσεις γαλήνια ησυχία; Αυτήν την ησυχία που σου προσφέρει η θάλασσα ας πούμε, αν βρεθείς κοντά της στις 6 το πρωί. Την ησυχία την πολύτιμη όχι την ησυχία την ανούσια του σπιτιού σου. Την ησυχία που σε εξιτάρει να ανακαλύψεις πράγματα, να περιεργαστείς, να μην εφησυχάσεις. Μία ησυχία επί 1000 ή επί 10.000 φορές πολλαπολασιαζόμενη από τους γύρω, οι οποίοι την βιώνουν ταυτόχρονα, επειδή ακριβώς παρακολουθούν μαζί σου το ίδιο ιερό θέαμα.

Έτσι λοιπόν πήγα χτές ΞΑΝΑ να δω τον Αγαμέμνονα στο Θέατρο Βράχων. Η πρώτη μου φορά ήταν λίγες μέρες πριν στην Επίδαυρο. Η δεύτερη φορά ομοίως. Εκεί λοιπόν, στο Αρχαίο μας Θέατρο, με γοήτευσαν τα πάντα! Οι πρωταγωνιστές, ο Χορός, η μουσική, τα κοστούμια, ο φωτισμός.

Η τρίτη φορά όμως ήταν ακόμη πιο όμορφη! Χτες αφέθηκα τελείως. Οι θεατρικές «παύσεις» ήχησαν ανήκουστα δυνατά μέσα μου! Αυτά τα πολύτιμα σιωπηλά μεσοδιαστήματα ανάμεσα στις λέξεις, που με τόση μαεστρία αρθρώνουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί μας και που επιτρέπουν να «ακούσεις» τα μηνύματα του Αισχύλου τόσο εκκωφαντικά, να τα κάνεις κτήμα σου κι έτσι να πορευτείς ακόμη πιο σθεναρά στη ζωή.

Πόσο μάλλον όταν οι σιωπές αυτές συνοδεύονται από αυθόρμητες συσπάσεις του σώματος του ηθοποιού, που ηλεκτρίζουν το κοινό, αφού αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη ότι απέναντί σου αποκλείεται να είναι ο Γιάννης Στάνκογλου αλλά ο ίδιος ο Μέγας Βασιλιάς Αγαμέμνων, όπως ακριβώς τον σκιαγράφησε ο Αισχύλος στην Αρχαιότητα! Ουχί ο Πανταζάρας αλλά ο Κήρυκας ο ίδιος! Και σε καμμία περίπτωση ο Κατσαφάδος αλλά ο Φρουρός του Παλατιού αυτοπροσώπως! Αχ… «Ταλέντο ανίκατε μάχαν»! Και έπεται συνέχεια. Θέατρο Ορέστης Μακρής, 21.7.2018 στην Χαλκίδα. See you there guys!
————-
*Η Κέλλυ Σταμούλη σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Στις Βρυξέλλες έκανε το μεταπτυχιακό της στο δίκαιο αέρος και θαλάσσης στο ULB καθώς και την Σχολή Θεάτρου Klein Akademie.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here